Carolina Hurricanesin suomalaishyökkääjä Sebastian Aho oli viime yönä ilmiliekeissä, kun joukkue kohtasi kotikaukalossaan Boston Bruinsin. Hurricanes vei kamppailun nimiinsä jatkoajan jälkeen lukemin 4-3.

Aho saalisti kamppailussa tililleen kaksi maalia, joista toinen syntyi jatkoajalla. Suomalaistulokas pelasi ottelussa reilut 16 minuuttia ja sai tililleen jopa viisi laukausta, joten esitykset kaukalossa olivat muutoinkin erinomaiset.

– Hänen pelissään on tapahtunut tasaista kehitystä. Hän pysyy kiekon lähellä ja tekee sitä kautta tilanteita. Hän on vastuullinen omassa päässä, eikä huijaa saadakseen hyökkäyksiä aikaiseksi. Hän tekee hyviä asioita kiekottomana, Peters ylisti nuorta suomalaista Hurricanesin verkkosivujen mukaan.

Teräväinen to Aho, scores!

Ahon jatkoaikaosuma oli täysin suomalaista käsialaa. Ensiksi juuri Aho antoi Bruins-puolustukselle kovaa painetta, mikä pakotti John-Michael Lilesin antamaan huolimattoman syötön kohti David Krejciä.

Teräväinen riisti kiekon lopulta itselleen ja syötti sen lopulta toiseen aaltoon jääneelle Aholle. Suomalaisnuorukainen tinttasi sektorilta kiekon lopulta ohi Bruins-vahti Zane McIntyren.

– Minusta tuntui siltä, että hänen laukauksensa saattaisi olla kuumaa kamaa, joten annoin kiekon hänelle. Voitimme mielestäni ottelun sillä tavalla, että pelasimme nopeasti ja karvasimme kovaa. Kun teemme kovaa työtä, tulemme saamaan irtokiekot itsellemme, Teräväinen kertoi NHL:com:n mukaan.

Carolina Hurricanes

@Canes
[Goal GIF] @SebastianAho's OT winner! #Redvolution #BOSvsCAR