Koko NHL:ää johtava Columbus Blue Jackets teki kovan ratkaisun ja asetti kakkosvahtinsa Curtis McElhinneyn waiver-listalle.

Ohiolaisseuran GM:nä toimiva Jarmo Kekäläinen sai ilmeisesti tarpeekseen, kun Blue Jackets karkasi viikonlopun ottelussa New York Rangersia vastaan 4-1-johtoon, vain hävitäkseen ottelun 17 sekuntia ennen loppua syntyneellä Rangersin 5-4-maalilla.

Päätös on sinällään erittäin mielenkiintoinen, sillä McElhinney on pelannut kuluvalla kaudella varsin hyvin ja ollut oiva korvaaja ykkösvahti Sergei Bobrovskylle. 33-vuotias kanadalainen on nimittäin torjunut seitsemässä ottelussa ja hänen torjuntatilastonsa ovat niistä erittäin hyvät 92,40/2.39.

Toki taas hänen voittosarakkeensa ei ole sillä tasolla, kuin sopisi olettaa maalivahdilta, jonka joukkue oli vielä hetki sitten 16 ottelun mittaisessa voittoputkessa ja joka on koko NHL:n ykkösenä. McElhinney on nimittäin voittanut viidestä aloittamastaan ottelusta ainoastaan kaksi.

Joonas Korpisalon asema merkittävästi parempi

Mikäli kaikki olisi mennyt, niin kuin pitää, Joonas Korpisalo olisi nostettu viimeistään tässä kohtaa NHL:n puolelle.

Korpisalo joutui nimittäin viime kaudella yllättävään tilanteeseen, kun sekä Bobrovsky että McElhinney loukkaantuivat ja hän löysi itsensä yhtäkkisesti NHL-joukkueen ykkösvahdin tontilta. Kaikkein hienointa oli kuitenkin se, että hän pelasi loistavasti luvattoman heikosti pelanneen Blue Jacketsin maalilla, torjuen 31 ottelua tilastoin 92,00/2.60.

Mutta, kun kaikki ei mennyt suunnitelmien mukaan: Korpisalo loukkaantui juuri kauden kynnyksellä, menetti sitä kautta jopa AHL:n ykkösvahdin tontin ruotsalaiselle Anton Forsbergille, jonka hän syrjäytti viime kaudella, ja joutui melkoisen takapakin keskelle urallaan.

Asioita täytyy kuitenkin katsoa positiivisessa valossa ja McElhinneyn asettaminen waiver-listalle tekee Korpisalon asemasta merkittävästi paremmin. Hän nimittäin pääsee nyt pelaamaan paljon enemmän ja mikäli Forsberg epäonnistuu NHL:n puolella, kuten viime kaudella tapahtui, on Korpisalo tyrkyllä välittömästi ylös etenkin, jos McElhinney poimitaan waiver-listalta.

Ja itse asiassa sillä ei ole edes loppujen lopuksi merkitystä: Kekäläinen joukkioineen on nyt tehnyt päätöksensä McElhinneyn suhteen ja hänet tullaan korvaamaan joko Korpisalolla tai Forsbergilla.

Blue Jackets tiedotti samassa yhteydessä lähettäneensä myös suomalaishyökkääjä Markus Hännikäisen AHL:ään.