Eilisen NHL-kierroksen ylivoimaisesti puhutuin tilanne oli Buffalo Sabres -puolustaja Jake McCaben taklaus Patrik Laineeseen, mutta pelattiinpa sitä NHL:ää muuallakin.

Esimerkiksi Joel Armia, Mikko Koivu (1+1), Markus Nutivaara, Artturi Lehkonen, Lauri Korpikoski sekä Joonas Donskoi saalistivat kaikki tililleen yhden maalin.

Yö oli siis suomalaisten kenttäpelaajien osalta onnistunut, mutta loistavia suorituksia nähtiin myös maalivahtien osalta.

Kirsikkana kakun päällä oli ehdottomasti Boston Bruinsin maalivahti Tuukka Raskin edesottamukset, sillä hän nappasi tililleen kauden viidennen nollapelinsä, kun karhupaidat kohtasi Florida Panthersin.

Rask nappasi ottelussa tililleen 25 torjuntaa, joten helpoimmalla tavalla nollat eivät tulleet. Suomalainen valittiin ansaitusti kamppailun ykköstähdeksi.

Seurahistorian jalanjäljillä

Rask on ollut tällä kaudella uskomattomassa vireessä, joten ei liene sattumaa, että hän on myös ennätysten jalanjäljillä.

Nimittäin viime yön nollapelin ansiosta Rask nousi Bruinsin seurahistorian toiseksi eniten nollapelejä pelanneeksi maalivahdiksi. Hän jakaa kakkossijan Frank Brimsekin kanssa, joka edusti Bruinsia vuosina 1938-1949.

Raskilla on nyt kasassa 35 pelattua nollapeliä Bruinsin riveissä, mutta kärkipaikkaan on vielä runsaasti matkaa. Sitä pitää hallussaan Tiny Thompson, joka edusti Bruinsia vuosina 1928-1938.

Thompsonin tilillä on uskomattomat 74 nollapeliä, joten Raskin matka kärkipaikalle näyttää käytännössä mahdottomalta urakalta. Tästäkin huolimatta suomalaisen saavutus on NHL:n mittapuulla uskomattoman kova.

Thompson pelasi urallaan kaiken kaikkiaan 81 nollapeliä, joiden avulla hän majailee NHL:n kaikkien aikojen listan sijalla seitsemän.

StatsCentre

@StatsCentre
#Bruins' 4-0 win against the Panthers gave Tuukka Rask the distinction of moving into a tie for 2nd on the franchise's all-time shutout list