Chicago Blackhawksin Jonathan Toews on tottunut viime vuosina menestymään sekä henkilökohtaisella että koko joukkueen tasolla.

Kuluvalla kaudella Captain Serious on ollut aiheesta vakava. Hän ei ole löytänyt omaa tasoaan kuin ajoittain ja se on näkynyt eritoten Toewsin itsensä pistesarakkeessa. 33 runkosarjaottelun jälkeen hänellä on kasassa tehot 7+13 ja itse asiassa kyseisistä seitsemästä osumasta kolme – siis lähet puolet – on syntynyt seitsemässä viime ottelussa.

Viime aikoina peli on siis alkanut vihdoin ja viimein löytyä, mutta tekemistä riittää vielä.

– Viime aikoina olen päässyt olemaan paljon kiekollisena. Yritän siis rakentaa itseluottamustani sen varaan, menee kiekko sitten sisään tai ei, Blackhawks-kapteeni ynnää Chicago Sun-Timesille.

– Yleensä itseluottamuksesi nousee, kun alat olemaan onnekas ja asiat alkavat sujua haluamallasi tavalla. Sitä kautta taas rentoudut ja luovuus palaa osaksi peliäsi.

”Maalini tulevat usein ryppäissä”

Toews tiedostaa, että turhautuminen ei johda mihinkään hyvään, vaikka on luonnollisesti kokenut turhautumisen hetkiä myös itse.

– Sinun on tavalla tai toisella noustava turhautumisen tai tulosten puuttumisen yläpuolelle, keskittyä pelaamaan kiekollisena ja lopulta asiat kääntyvät eduksesi. Onkin ollut hienoa tehdä tulosta viime aikoina. Se on ehdottomasti asia, jonka haluan jatkuvan.

28-vuotias kanadalaissentteri on tullut NHL-urallaan tutuksi äärimmäisen tasaisesti maaleja tekevänä pelaajana. Tästä kertoo muun muassa se, että hän on iskenyt viimeisestä kolmesta kaudesta jokaisella saman maalimäärän, 28 täysosumaa.

– Maalinteko on asia, jota ei pysty pakottaa. Sinulla on pelejä, joissa et pelaa hyvin, mutta pari onnekasta menee sisään. Ja sitten on taas niitä otteluita, joissa pelaat hyvin, mutta kiekko ei mene maaliin mistään.

– Omalla kohdallani se menee hauskasti, koska maalini tulevat useimmiten ryppäissä. Toivon mukaan pääsen siis nyt eroon maalinteko-ongelmistani.