Viime kausi jäi kanadalaisseuroille todella lyhyeksi, sillä yksikään seura ei selviytynyt pudotuspeleihin. Itse asiassa kyseinen kerta oli ensimmäinen yli 46 vuoteen.

Jokainen kanadalaisseura kärsi kauden aikana eriasteisista ongelmista ja lähimmäksi pudotuspelipaikkaa pääsi lopulta Ottawa Senators, joka jäi kahdeksan pistettä viimeisestä pudotuspeleihin oikeuttavasta paikasta.

Montreal Canadiens kärsi Carey Pricen loukkaantumisesta, jonka jälkeen seuran suunta oli vain alaspäin. Canadiens valahti lopulta oman divisioonansa peräpäähän, ainoastaan Buffalo Sabres ja Toronto Maple Leafs suorittivat surkeammin.

Edmonton Oilers oli loistavassa vauhdissa siihen saakka, kunnes Connor McDavid loukkaantui. Lopulta seura vajosi jo totutusti divisioonan viimeiseksi.

Sen paremmin ei mennyt samassa divisioonassa pelaavilla Vancouver Canucksilla ja Calgary Flamesilla, sillä molemmat joukkueet olivat heti Oilersin tapaan divisioonan peräpäässä.

Tällä kaudella selvästi parempaa

Kun kautta on pelattu noin puolet, tilanne näyttää kanadalaisseuroilla selvästi viime kautta paremmalta.

Tällä hetkellä kaikki kanadalaisseurat ovat taistelussa pudotuspelipaikoista, joten viime vuoden tapaista mahalaskua tuskin nähdään.

Canadiens on saanut nauttia terveen Carey Pricen otteista ja majailee divisioonansa kärjessä. Samaisessa divisioonassa pelaavat Senators ja Maple Leafs ovat esiintyneet pirteästi ja taistelevat viimeisestä kahdesta suorasta pudotuspelipaikasta kynsin hampain.

Lännen puolella Winnipeg Jetsillä on ollut ajoittain vaikeaa, mutta joukkue on silti vain kolme pistettä viimeisestä villi kortti -paikasta, jossa tällä hetkellä majailee Los Angeles Kings.

Sen sijaan Tyynenmeren divisioonassa on tapahtunut suurin mullistus, sillä jokainen kanadalaisseura on petrannut rutkasti otteitaan viime kaudesta. Kun vielä viime kaudella Canucks, Flames ja Oilers miehittivät divisioonan jumbosijat, ovat joukkueet tällä hetkellä aivan kärkitaistossa.

Oilers on saanut nauttia McDavidin taidoista ja taistelee tällä hetkellä jopa divisioonan voitosta. Canucksin surkea alkukausi on vain historiaa ja joukkue on noussut tasaisessa divisioonassa vain pisteen päähän pudotuspelipaikasta. Samat sanat koskevat Flamesia, joka on vielä kiinni toisessa villi kortti -paikassa.

Näyttääkin vahvasti siltä, että kiekkohullu Kanada saa tänä vuonna nauttia pudotuspelikiekosta useamman joukkueen voimin.