Eilinen prime time -ottelu Buffalo Sabresin ja Winnipeg Jetsin välillä oli tapahtumarikas ja suomalaisittain todella mielenkiintoinen. Esimerkiksi Joel Armia sai nimiinsä maalin, minkä lisäksi Patrik Laine ajettiin keskialueella täysin pystyyn.

Suomalaismedia on takertunut – täysin syystä – eniten juuri jälkimmäisenä mainittuun. Laine on suomikiekon suurin jalokivi, joten puheenaihetta riittää – etenkin jos nuorukainen kärsii NHL-uransa ensimmäisestä loukkaantumisesta. Tästä ei toisaalta ole vielä varmuutta.

Monelta on kuitenkin jäänyt huomaamatta sellainen seikka, että myös Rasmus Ristolainen pelasi eilen, ja pelasi vielä kaikenlisäksi, jo totuttuun tyyliin, erinomaisen ottelun.

Suomalaispuolustaja sai tililleen neljä laukausta, kolme taklausta, neljä blokkia sekä tehotilastomerkinnän +2. Hyvin meni, voisi sanoa.

Jos Ristolaisen suorituksessa uidaan vielä syvemmälle, paljastavat tilastot kuitenkin vielä kovemman tempun. Suomalainen nimittäin pelasi eilen illalla NHL-uransa kovimmat minuutit, 30 minuuttia ja 22 sekuntia.

Ristolaisen runsaassa peliajassa ei sinänsä ole ihmettelemistä, sillä hän on Sabresin tämänhetkinen peliaikakuningas. Suomalainen on nimittäin kellottanut tällä kaudella ottelua kohden keskiarvolta 26:45 minuuttia.

Kakkosena majailevalla Dmitry Kulikovilla pelikohtainen keskiarvo on sen sijaan 22:19 minuuttia.