San Jose Sharksia jo yli vuosikymmenen ajan edustaneen Joe Thorntonin nykyinen pelaajasopimus on katkolla tulevana kesänä.

Monesti kokeneemmat pelaajat menevät niin sanotusti vuoden kerrallaan ja toisin sanoen siis ovat valmiita yksivuotisiin sopimuksiin. Näin ei ole kuitenkaan tasan kuukauden päästä 38 vuotta täyttävän Thorntonin kohdalla – hän vaatii pidempää sopimusta.

ESPN:n arvostettu toimittaja Pierre LeBrun tietääkin kertoa, että Thorntonin velipoika John on kertonut Sharksin suuntaan heidän vaatimuksensa – kouraan halutaan kolmivuotinen jatkosopimus.

Kokonaan toinen asia on se, että onko Sharks valmis sitoutumaan Thorntoniin niin pitkäksi aikaa: kalifornialaisseura oli jo muutama vuosi takaperin valmis luopumaan kokeneesta kanadalaissentteristä, riisuen samoihin aikoihin häneltä myös kapteenin C-kirjaimen, ja nyt miehellä on melkoisesti enemmän ikää.

Sharks valmis vain yhteen vuoteen?

LeBrun uskoo, että Sharksin näkemys jatkosopimuksen suhteen on erilainen kuin Thorntonin leirin. Hän näkee, että viime vuoden Stanley Cup -finalisti on valmis tarjoamaan vain vuoden mittaista jatkosopimusta ja sitä kautta etenemään vuoden kerrallaan.

Vaikka Thornton onkin elämänsä kunnossa, ja eittämättä näillä näytöillään pystyisi pelaamaan yli nelikymppiseksi – herranjestas, hän oli mukana Kanadan World Cup -joukkueessa – tosiasia on se, että vanhemman pelaajan kohdalla muutos huonompaan suuntaan voi tapahtua todella nopeasti.

Mitä ilmeisimmin neuvottelurintamalta ei tulla kuulemaan ennen kesää mitään, sillä Sharksin GM:nä toimivan Doug Wilsonin tiedetään haluavan katsoa kuluvan kauden rauhassa loppuun ja tekemään vasta sitten päätöksensä.

Itse asiassa osapuolet istunevat saman pöydän ääreen vasta siinä vaiheessa, kun NHL:n laajennusdraft on suoritettu, sillä Wilsonilla on kylliksi työnsarkaa sen kanssa.

Thornton on pelannut kuluvalla kaudella 39 ottelua, ja vaikka maalinteon kanssa onkin ollut ongelmia (iskenyt vasta kaksi maalia), syöttöpisteitä on tilillä mukavasti 23 kappaletta. Hän onkin enää 13 syötön päässä 1000 maaliin johtaneesta syötöstä.

Kokonaisuudessaan Thorntonilla on tilillään NHL-kaukaloista 1 406 runkosarjaottelua ja niistä huimat tehot 379+987.