Montreal Canadiensin kausi on ollut tähän mennessä nappisuoritus, sillä se johtaa Atlantin divisioonaa turvallisella 10 pisteellä. Se on napannut 39 ottelusta komeat 24 voittoa, ja on ainakin tällä hetkellä marssimassa kovaa vauhtia takaisin pudotuspeleihin.

Nyt se sai kuulla kuitenkin äärimmäisen pahasta takaiskusta. Se nimittäin menetti tähtihyökkääjänsä, Brendan Gallagherin, sairastuvalle, jossa hän tulee viettämään pitkän tovin.

Gallagher on murtanut vasemman kätensä, joka jouduttiin lopulta operoimaan. Hän tulee olemaan kaukaloista sivussa vähintään kahdeksan viikon ajan. Asiasta kertoi Canadiens Twitter-tilillään.

Canadiens Montréal

@CanadiensMTL
Medical update: B. Gallagher underwent surgery last night in Montreal. Fractured left hand. His recovery is expected to be minimum 8 weeks.

Kyseessä ei ole suinkaan ensimmäinen kerta, kun Canadiensin tähtihyökkääjä joutuu pitkälle sairaslomalle. Esimerkiksi toissa vuoden marraskuussa mies menetti kuusi viikkoa sormivamman vuoksi.

Gallagher olisi ollut tällä hetkellä noin 40 pisteen vauhdissa, sillä 39 pelattua ottelua ovat tuottaneet hänelle tehot kuusi maalia ja yhteensä 18 tehopistettä.

Canadiensille uutinen oli luonnollisesti surkea, mutta surkeamman siitä tekee se fakta, että joukkueen sairastuvalla on muutoinkin kova ruuhka. Tällä hetkellä Alex Galchenyuk, Andrew Shaw, David Desharnais sekä Andrei Markov ovat kaikki loukkaantuneita.