Colorado Avalanche jo vuosikausien ajan läheltä seurannut Bleacher Reportin toimittaja Adrian Dater paljasti varsin mielenkiintoista tietoa, koskien denveriläisseuraa ja Chicago Blackhawksia.

Dater kertoo Twitter-tilillään, että Chicagossa pohditaan hyvin tarkkaan Colorado Avalanchen konkaripelaaja Jarome Iginlan hankintaa pudotuspelejä silmällä pitäen.

Daterin mukaan Blackhawks-leirissä huolestuttiin Marian Hossan pitkän poissaolon aikana ja Iginla toisi lisää syvyyttä joukkueen kokoonpanoon, sillä vaikka vauhti onkin hieman hiipunut, on hän edelleen hyvän tason NHL-pelaaja.

Lisäksi 39-vuotias kanadalainen on osoittanut, että hän pystyy tekemään maaleja ja auttamaan joukkuettaan, oli sitten kyseessä mikä tahansa seura. Tämä on nähty niin Calgary Flamesin, Boston Bruinsin kuin myös Colorado Avalanchen paidassa.

Palkkakatto, palkkakatto ja palkkakatto – Chicago Blackhawksin tarina

Samalla kyse saattaisi olla myös palkkakattoon liittyvästä ratkaisusta. Blackhawks nimittäin solmi hiljattain jatkosopimuksen Artemi Panarinin kanssa ja venäläispelaajan palkka nousee noin 5,2 miljoonaa euroa. Se tarkoittaa illinoislaisseuralle luonnollisesti lisää ongelmia palkkakaton kanssa, joten ensi kauteen mennessä on tehtävä tyhjennystä.

Sinällään siis Iginlan hankinnan yhteydessä Blackhawks voisi toimittaa jotain myös Denverin suuntaan helpottaakseen jo nyt ensi kesän tilannettaan, sillä Iginlan kohdalla hyvä asia on se, että tämän sopimus loppuu joka tapauksessa kuluvan kauden jälkeen.

Toki Iginlan siirtyminen Chicagoon vaatisi muutenkin melkoista sumplimista palkkakaton kanssa, sillä Blackhawksilla ei ole varaa ottaa häntä suorilta palkkalistoilleen.

Iginla teki vielä viime kaudella 82 runkosarjaotteluun maukkaat tehot 22+25. Kuluvalla kaudella meno on ollut kuitenkin yhtä vaisua, kuin koko Avalanche-joukkueella, sillä 38 pelatusta ottelusta tilillä on ainoastaan tehot 5+5.