Joulukuun osalta kiistaton ykköstähti oli Columbus Blue Jacketsin maalilla sensaatiomaisesti pelannut Sergei Bobrovsky.

Venäläisvahti torjui joulukuun aikana yhteensä 12 ottelussa ja voitti niistä jokaisen. Hänen torjuntatilastonsa olivat erinomaiset 93,90/1.75 ja ylipäätään ohiolaisseura voitti kaikki kuun 14 otteluaan.

12 voitokkaassa ottelussaan viidesti Bobrovsky joutui kohtaamaan yli 30 torjuntaa ja ainoastaan kolmesti hän päästi yli kaksi maalia.

Joulukuun kakkostähdeksi nimettiin Pittsburgh Penguinsin kakkossentterinä operoiva Evgeni Malkin. Venäläishyökkääjä oli koko NHL:n joulukuun tehokkain pelaaja, iskettyään 15 otteluun tehot 7+14. Samalla hän johdatti hallitsevan Stanley Cup -mestarin joulukuussa vakuuttavaan voittosaldoon 12-1-2 ja Penguins otti haltuunsa kakkossijan sarjataulukossa.

15 pelaamassaan ottelussa Malkin oli 11 kertaa tehopisteillä ja kahdeksan kertaa hän teki vähintään kaksi tehopistettä. Joulukuun 27. päivänä, ottelussa New Jersey Devilsiä vastaan, hän merkkautti NHL-uransa 800. tehopisteen.

Edellä mainitun kaksikon ohella huikean joulukuun pelannut Minnesota Wildin ykkösmaalivahti Devan Dubnyk joutui tyytymään kolmossijaan. Se kertoo kuitenkin enemmän joulukuun tasosta kuin Dubnykista, sillä normaalisti hän olisi ollut heittämällä ykkössijalla.

Kokenut kanadalaisvahti pelasi joulukuun aikana 12 ottelua, voittosarakkeella 10-1-1. Hän päästi ottelua kohden vain 1.88 maalia ja hänen torjuntaprosenttinsa oli 93,40. Kokonaisuudessaan Wildin joulukuun saldo oli 12-1-1, pitäen sisällään ennätyksellisen 12 ottelun mittaisen voittoputken.

Joulukuun tulokkaaksi valittiin Toronto Maple Leafsia edustava Auston Matthews. Yhdysvaltalaissentteri nakutti joulukuussa pelaamiinsa 12 otteluun tehot 8+4. Samalla hän nousi 20 maalillaan ja 32 tehopisteellään tulokaspörssien kärkeen.