Pohjois-Amerikassa listataan aina ennen kauden alkua, että ketkä pelaajat ja valmentajat ovat mahdollisesti ensimmäisenä liipaisimella. Samaan aikaan pohditaan myös suurinta ennakkosuosikkia Stanley Cup -voittajaksi.

Ykkössuosikki ensimmäiseksi potkut saavaksi päävalmentajaksi oli kauden alla Columbus Blue Jacketsin John Tortorella, jonka johdolla Yhdysvallat esiintyi katastrofaalisen heikosti World Cup -turnauksessa.

Tortorella seisoo kuitenkin edelleen ohiolaisseuran penkin takana ja erittäin tukevasti. Ennen ottelua Edmonton Oilersia vastaan joukkue oli nimittäin voittanut 15 peliä putkeen.

Kaiken lisäksi se oli hävinnyt viimeksi marraskuun 26. päivä ja tuolloinkin napannut ottelusta pisteen. 15 ottelun mittaisen voittoputken lisäksi joukkue ei ole jäänyt kertaakaan pisteittä viimeisen 17 ottelun aikana ja pisteitä sillä on kasassa 33, mahdollisesta viimeisestä 34 pisteestä.

Edellä mainittu puolestaan johti siihen, että Blue Jackets nimettiin tässä kohtaa kautta suurimmaksi ennakkosuosikiksi, mitä tulee Stanley Cupin juhlimiseen. Aivan oikein – povattiin potkuja päävalmentajalle, nyt sarjan suurin ennakkosuosikki.

Blue Jacketsin jälkeen kovimmat haastajat listalla ovat, järjestyksessään, Chicago Blackhawks, Minnesota Wild, Pittsburgh Penguins ja New York Rangers. Kaikkein heikoimmalta vaikuttaa puolestaan Arizona Coyotesin ja Colorado Avalanchen tilanne.

Ennakkosuosikkien kerroinasetelmista yms. vastaa Pohjois-Amerikassa aina Bovada. Asiasta kertoi NBC Sports.