Tämän vuoden Winter Classic -ottelu pelattiin baseball-seura St. Louis Cardinalsin kotistadionilla, erittäin vetisissä olosuhteissa.

Ottelussa siis kohtasivat St. Louis Blues ja Chicago Blackhawks. Erittäin jännittävän Keskisen divisioonan ottelun oli määrä käynnistyä kello 20:00 Suomen aikaa, mutta sitä jouduttiin viivästyttämään heikkojen sääolosuhteiden vuoksi.

Alkamisajankohtaa ei kuitenkaan siirretty liikaa eteenpäin ja itse ottelu pelattiin olosuhteissa, joissa mitä todennäköisimmin ei olisi normaalissa tapauksessa pelattu.

Mutta kyseessä oli Winter Classic -ottelu – ei siis mikä tahansa tavallinen runkosarjapeli. Ja varmasti näistä syistä johtuen kukaan pelaajista ei lähtenyt ”kitisemään” olosuhteita, ei edes Blackhawks-pelurit, vaikka Blues voitti ottelun lukemin 4-1.

– Molemmat joukkueet pelasivat samoissa olosuhteissa. Ei siis ollut kyse siitä, että vain meidän tai heidän päässä olisi satanut. Ja tietenkin sataessa jää on erilainen, mutta ei se mielestäni liikaa vaikuttanut, Blackhawks-puolustaja Trevor van Riemsdyk totesi ottelun jälkeen Chicago Sun-Timesille.

Jää aiheutti ongelmia lähinnä vain avauserässä, minkä jälkeen jää jäätyi, eikä ollut enää ratkaisevassa roolissa.

– En usko, että kenelläkään on hirveästi valitettavaa olosuhteista. Jää oli ihan hyvä, Patrick Kane puolestaan totesi ytimekkäästi ja pettyneenä lähinnä tappion vuoksi.

Bluesin päävalmentajana toimiva Ken Hitchcock oli puolestaan jopa yllättynyt siitä, että miten hyväksi jään saatiin kunnoltaan.

– Se oli paljon parempi kuin kukaan osasi odottaa. Toki jää oli raskas, joten myös vaihdot olivat lyhyitä. Nyt puhuttiin 25-30 sekunnin vaihdoista, mutta se sopi meille.

Ottelun kulku:

Vierasjoukkue Blackhawks avasi ottelussa maalinteon vain hieman yli minuutin pelaamisen jälkeen, kun Michal Kempny toimitti kiekon Jake Allenin selän taakse.

Kyseinen maali jäi kuitenkin vieraiden ainoaksi ja ottelun toisessa erässä Patrik Berglund toi isännät tasoihin.

Ottelun ratkaisua jouduttiin odottaa aina kuitenkin päätöserän puolivälin yli, kunnes Vladimir Tarasenko räjäytti kahdella pikamaalillaan hornankattilan liitoksistaan. Ensiksi hän ohitti Corey Crawfordin ajassa 52:05 ja ajassa 53:58 hän tälläsi taululle 3-1-lukemat, Jori Lehterän syötöstä.

Lopulta Alexander Steen, joka keräsi ottelussa kaksi tehopistettä, niittasi viimeisen maalin tyhjään Blackhawks-rysään. Steenin ja Tarasenkon ohella kahden tehopisteen iltaa vietti kaksi osumaa syöttänyt Robby Fabbri. Allen torjui ottelussa 22 laukausta, Crawford 31.

Ottelun katsojamäärä oli 46 556.