Wayne Gretzky on ottanut viime aikoina laajasti kantaa eri jääkiekkoon liittyviin asioihin, kuten esimerkiksi olympialaisiin, Connor McDavidiin ja niin edelleen.

Tällä kertaa erityishuomiota tarjoiltiin Chicago Blackhawksin tutkaparille Jonathan Toews & Patrick Kane. Molemmat ovat tällä hetkellä vasta 28-vuotiaita, mutta legendaarinen #99 näkee heidät jo nyt satavarmoina Hall of Fame -pelaajina.

– Mielestäni he molemmat ovat tietenkin supertähtiä ja he molemmat ovat myös Hall of Fame -pelaajia. Nähdäkseni siitä ei ole kahta sanaa, Gretzky paalutti NBC Sportsin haastattelussa, St. Louis Bluesin ja Chicago Blackhawksin välisen Alumni-ottelun jälkeen.

Gretzky tykkää ennen kaikkea seurata kaksikon tekemistä sekä jäällä että sen ulkopuolella, kuin myös sen mukanaan tuomia tuloksia.

– Ennen kaikkea he ovat voittajia ja he ovat päässeet nauttimaan isosti menestyksestä. Heidän vaikutus on ollut myös todella positiivinen koko Chicagolle, eikä pelkästään heidän pelityylinsä vuoksi, vaan ennen kaikkea sen, että he ovat tuoneet mestaruuksia.

– Sinulla täytyy olla johtajuutta ja sinulla täytyy olla taitoa. He tuovat näitä molempia ominaisuuksia Blackhawks-organisaatioon ja sen myötä he ovat menestyneet jatkuvasti. Heitä on myös todella hauska seurata.

Gretzkyn kehuilla vaikutus – Kane ja Toews kuin puulla päähän lyötyjä

Kun Jonathan Toews ja Patrick Kane saivat kuulla kehuista, joita Gretzky oli heidän suuntaansa jakanut, olivat molemmat todella otettuja.

– Hän on paras pelaaja, joka on ikinä pelannut tätä lajia ja me kaikki yritämme elää sen perinnön mukaisesti, minkä hän jätti jälkeensä, Toews ilakoi.

– Sitä arvostaa kaikkien entisten pelaajien kommentteja, mutta ”The Great One” on oma lukunsa.

Kane oli joukkuekaverinsa kanssa hyvin pitkälti samoilla linjoilla.

– Onhan tuollaisen kuuleminen todella erityislaatuinen juttu. Tässä pari päivää sitten tapahtui itse asiassa aika hauska juttu: kun tein urani 700. tehopisteen, yhdessä saamistani tekstiviesteistä luki, että ”Sinulla on enää 2100 pistettä matkaa Gretzkyyn”.

– Se oikeastaan kertoo kaiken oleellisen siitä, miten loistava pelaaja hän oli, joten on hienoa kuulla häneltä jotain tuollaista.