Peter Budaj lähti kuluvaan kauteen Los Angeles Kingsin kolmosvahtina, mutta nousikin kaikkien yllätykseksi ykköseksi.

Toki se vaati ykkösvahti Jonathan Quickin loukkaantumisen ja kakkosvahti Jeff Zatkoffin heikot otteet, mutta mahdollisuuden saatuaan Budaj tarttui kynsin ja hampain kiinni tilaisuuteen, jollaista ei pitänyt enää hänen NHL-urallaan tulla.

Toki 34-vuotias slovakialaisvahti oli voittanut edeltävällä kaudella AHL:ssä huikeat 42 runkosarjaottelua, mutta NHL-maailmassa hän oli täysin unohdettu kaveri, joka oli edellisen kahden kauden aikana pelannut tasan yhden NHL-ottelun.

Niinpä Budaj’n kauden 16. voittoa, joka tuli viikonloppuna ottelussa San Jose Sharksia vastaan, voidaan pitää pienimuotoisena ihmeenä ja toisaalta taas ei; Budaj on pelannut kuluvalla kaudella 30 ottelua, torjunut niissä neljä nollapeliä ja merkkauttanut henkilökohtaiset tilastot 91,90/2.03, joten niiden perusteella se ei ole yllätys.

– Tämä tuntuu aika hyvältä. Ei, anteeksi – tämä tuntuu loistavalta. Olen onnellinen siitä, että olen terve, saan auttaa joukkuettani voittamaan otteluita ja pääsen pelaamaan näin paljon kuin nyt olen päässyt, Budaj hehkutti Los Angeles Timesin haastattelussa Sharks-voiton jälkeen.

– Tämä on loistava kokemus ja odotan innolla, että mitä vuosi 2017 pitää sisällään minulle.

Niin, näyttäisi siltä, että vuosi 2017 saattaisi pitää Budaj’lle sisällään tämän NHL-uran ensimmäisen All Star -ottelun – nykypäivänä pikemminkin turnauksen. Jokaisesta joukkueesta äänestetään yksi pelaaja sisään tapahtumaan ja ei, tällä hetkellä Budaj ei ole se ääniharava, vaan Anze Kopitar on.

Mutta Budaj saattaa silti olla enemmän kuin potentiaalinen vaihtoehto NHL:lle, joka päättää tapahtuman loput pelaajat, sillä All Star -viikonloppu pidetään tänä vuonna Los Angeles Kingsin kotihallissa, Staples Centerissä.

Sinällään olisi ironista, että tällä kertaa NHL itse olisi synnyttämässä tuhkimotarina, ei estämässä sellaista, kuten John Scottin kohdalla (John Scottin käsittämättömän tarinan voit lukea täältä).