Toronto Maple Leafs ja Detroit Red Wings tarjoilivat Torontossa järjestetyssä ulkoilmaottelussa viihdettä faneille koko rahan edestä.

Ottelun avauserä ei vielä mitään jääkiekon riemujuhlaa ollut. Ensimmäiseen 20 minuuttiin nähtiin ainoastaan yksi kahden minuutin rangaistus ja muutoinkin avauserä oli hieman tasapaksu.

Toisessa erässä sen sijaan alkoi jo tapahtua. Erään nähtiin neljä ylivoimatilannetta, joista kolme siunaantui vierasjoukkue Red Wingsille. Punasiivet eivät kuitenkaan onnistuneet hyödyntämään tilanteitaan, mutta yhden maalin se onnistui erässä värkkäämään, kun Anthony Mantha pysäytti kello aikaan 25:33.

Päätöserään lähdettiin siis vieraiden niukimmassa mahdollisessa johtoasemassa ja ylipäätään käynnissä oli todella tarkka ja vähämaalinen ottelu.

Näin kaikki ainakin luulivat.

Päätöserässä tapahtui kuitenkin jotain sellaista, mitä kukaan ei osannut odottaa. Ensiksi Leo Komarov tasoitti ottelun aikaan 41:23. Mitch Marner vei isännät ensimmäistä kertaa johtoon tasan seitsemän minuuttia myöhemmin, Connor Brown iski 3-1-lukemat ajassa 49:34 ja Auston Matthews niittasi isännät kaksi ja puoli minuuttia myöhemmin jo kolmen maalin johtoasemaan.

Mutta ei siinä vielä kaikki, ei todellakaan.

Red Wings nimittäin tuli takaisin otteluun. Ensiksi ruotsalaispuolustaja Jonathan Ericsson osui, ajassa 53:54. Aikaan 58:14 Dylan Larkin toi vieraat maalin päähän ja vain 1,1 sekuntia ennen päätössummeria Mantha tasoitti ottelun illan toisella osumallaan.

Seitsemän maalia siis päätöserään ulkoilmaottelussa. Joku voisi kutsua ainakin kyseistä erää ulkoilmaklassikoksi.

Lopulta Maple Leafs korjasi potin jatkoajalla. Matthews niittasi illan toisen maalinsa, joka oli hänelle koko tulokaskautensa 20:s osuma, ja sillä hän nousi yksinään NHL:n tulokkaiden maalipörssin ykkössijalle.

Matthewsin ohella ottelun tehokkaimmat pelaajat olivat Henrik Zetterberg (0+3), Connor Brown (1+2), Tomas Tatar (0+2), Zach Hyman (0+2) ja Jake Gardiner (0+2).

EDIT [02.01.2017, 08:22]: Otsikkoa muutettu – ottelussa oli paikalla hieman yli 40 000 katsojaa, ei yli 60 000:tta.