Washington Capitalsin kausi ei ole ollut viime kauden veroinen. Joukkue on divisioonassaan vasta neljäntenä, ja joutuu tosissaan taistelemaan playoff-paikasta kevään aikana.

Tämä on saanut toimittajat pohtimaan, pitäisikö Capitalsin GM:n Brian MacLellanin aktivoitua siirtomarkkinoilla. TheFourthPeriodin toimittaja Patrick Greissing suorastaan vaatii sitä.

– MacLellanin täytyy tehdä jotain epätavallista Capitalsin historiassa. Hänen täytyy tehdä suuri siirto keskellä kautta, toimittaja vaatii.

Coloradoon kaupoille

Täydelliseksi kauppakohteeksi ehdotetaan Colorado Avalanchea, joka on juuttunut aivan NHL:n häntäpäähän. Coloradon hyökkääjä Matt Duchene on jo pitkään ollut siirtohuhujen kohteena, sillä Coloradon joukkueessa tarvitaan kunnon ravistelua.

Greissing ehdottaakin kauppaa, jossa Capitals lähettää Coloradoon Marcus Johanssonin, Dmirty Orlovin, Daniel Winnikin ja ensimmäisen kierroksen varauksen. Korvaukseksi näistä Capitals saisi Matt Duchenen, Fedor Tyutinin ja toisen kierroksen varauksen.

– Capitals saisi tässä vaihdossa kahden ensimmäisen ketjun hyökkääjän (Duchenen), joka voi pelata sekä sentterinä että laidassa. Tämän lisäksi Capitals saisi kolmosparin puolustajan ja 1.4 miljoonaa dollaria tilaa palkkakattoon. Tämä mahdollistaisi muutoksia lähempänä siirtorajan umpeutumista, sivustolla perustellaan.

– Avalanche puolestaan saisi vankan kahden suunnan hyökkääjän (Johansson) ja kahteen ensimmäiseen pariin mahtuvan puolustajan (Orlov). Tämä on juuri sitä, mitä seura haluaisi vaihdossa Duchenesta.

Ehkä Landeskog?

On selvää, että Capitals olisi tässä kaupassa voittaja. Olisiko Avalanchen GM Joe Sakic jo niin epätoivoinen, että suostuisi näin selkeästi tappiolliseen kauppaan? Hän on taatusti valmis suuriin muutoksiin.

Duchene saattaa kuitenkin olla niin suuri menetys, ettei Sakic epätoivossakaan suostuisi tällaiseen kauppaan. Sen sijaan niin ikään siirtohuhujen keskellä ollut Gabriel Landeskog voisi olla realistisempi vaihtoehto Duchenen tilalle yllä lueteltuun siirtoon. Hän ei ole arvoltaan aivan Duchenen tasoa, mutta toisi kaivattua leveyttä Capitalsin kärkiketjuihin.