Henrik Lundqvist torjui New York Rangersin maalin suulla, kun joukkue haki yön NHL-kierroksella voiton Colorado Avalanchesta. Rangers voitti ottelun helposti maalein 6-2.

Voitolla oli paljon suurempi merkitys kuin vain kaksi pistettä. Voitto oli nimittäin Lundqvistin uran 390:s. Voitolla hän nousi kaikkien aikojen eniten voittoja keränneeksi eurooppalaiseksi maalivahdiksi. Hän ohitti listalla tsekkilegenda Dominik Hasekin, joka oli Lundqvistin idoli, kun ruotsalaisveskari oli nuori.

– Yritän samanlaisia asioita, joita hän teki jäällä. Sitä tapaa, miten hän pelasi ja sitä tasoa, millä hän pelasi, Lundqvist totesi New York Postin mukaan.

– Ensin pääsin tasoihin ja nyt menin hänen ohitseen. Se merkitsee minulle paljon.

Seuraavaksi edessä 400:s voitto

Lundqvistilla on siis tällä hetkellä kasassa 390 voittoa. Hän on enää kymmenen voiton päässä maagisesta 400 voiton rajapyykistä. Tuon kyseisen määrän voittoja on kerännyt vain 11 maalivahtia NHL:n historiassa.

Kun kautta on jäljellä vielä yli puolet, Lundqvistilla on hyvät mahdollisuus nousta listalla vieläkin korkeammalle. Hänellä on seuraavan edessään Chris Osgood, jolla voittoja on kasassa 401. Sen jälkeen edessä ovat Grant Fuhr (403), Glenn Hall (407) sekä Tony Esposito (423).

Mikäli Lundqvist jatkaa hyviä otteitaan, hänellä on mahdollisuus nousta listalla vielä muutaman sijan ylöspäin. Joka tapauksessa hän tulee nousemaan kaikkien aikojen listalla kymmenen joukkoon, joten kyseessä on ilman muuta jopa yksi kaikkien aikojen maalivahdeista, vaikka Stanley Cup mieheltä vielä puuttuukin.