Viime yönä kohtasivat kaksi NHL:n ylivoimaisesti kuuminta joukkuetta, kun Minnesota Wild ja Columbus Blue Jackets iskivät yhteen Minnesotan kotikaukalossa. Jarmo Kekäläisen manageroima Columbus nappasi jo käsittämättömän 15 perättäisen voittonsa lukemin 4-2.

Minnesota oli ennen viime yötä voittanut 12 ottelua putkeen, joten jääkiekkokansa odotti kiekkovuoden huipentavaa ottelua innolla. Vauhdikas ottelu vastasi odotuksiin. Columbus vei ottelun nimiinsä tehokkaan toisen erän ansiosta.

– Heillä oli mahtava yleisö ja mahtava joukkue, Columbuksen hyökkääjä Brandon Saad kehui Minnesotaa NHL:n virallisilla verkkosivuilla.

– Oli todella hauskaa olla osa tätä tapahtumaa. Tämän ottelun tulee taatusti muistamaan.

Granlund loi toivoa

Columbus ehti karata jo 3-0-karkumatkalle, kunnes hienon ottelun pelannut Minnesotan suomalaistähti Mikael Granlund kavensi ylivoimalla. Granlund sai syöttöpisteen myös Minnesotan toiseen osumaan, mutta se ei riittänyt ottelun kääntämiseen.

– Pelasimme todella hyvää joukkuetta vastaan. Ehkä emme olleet aivan parhaimmillamme tänään, Granlund kommentoi.

– Mutta kaikkia pelejä ei voi voittaa. Nyt vain keskitymme seuraavaan otteluun.

Ennätys hyppysissä

Blue Jacketsin voitto tarkoittaa sitä, että NHL:n voittoputkiennätyksen sivuaminen on enää kahden voiton päässä. Kaudella 1992-93 Pittsburgh Penguins voitti 17 ottelua putkeen.

Seuraavaksi Columbus kohtaa Edmontonin.

– Tämä on ollut todella hauskaa, mutta samaan aikaan emme voi katsoa liian pitkälle tulevaisuuteen, Saad päätti.