Vuoden 2018 talviolympialaisten jääkiekosta on tulossa yksi mielenkiintoisimmista tapahtumista. NHL on ollut pitkään sitä mieltä, että liigan pelaajat eivät osallistu turnaukseen.

NHL varakomissaari Bill Daly totesi perjantaina, että NHL etsii edelleen vaihtoehtoja, jotta pelaajat saataisiin olympialaisiin mukaan. Daly myönsi, että NHL on tutkinut eri vaihtoehtoja kaudelle 2017-2018.

Toisessa suunnitelmassa liigalla olisi otteluohjelmassaan varattu tila ja aika olympialaisille, kun taas toisessa suunnitelmassa sitä ei olisi.

NBC Sports toteaa, että se tapa, jolla NHL:n päättävät henkilöt suhtautuvat olympialaisiin ja pelaajien osallistumiseen osoittaa ainakin sen, että liiga on tosissaan asian kanssa.

Raha määrää

Edelleen suurin kysymys NHL:n kohdalla on pelaajien vakuutus- ja matkakulut. Aikaisempina olympiavuosina IIHF ja KOK ovat kattaneet nämä kulut, mutta tuleviin kisoihin ei olla vielä löydetty oikeaa ratkaisua. Molemmat järjestöt ovat haluttomia osallistua kulujen maksuun tulevina vuosina.

NHL yritti myös tehdä sopimusta pelaajayhdistyksen kanssa, mutta yhdistys hylkäsi ehdotuksen välittömästi. Sopimuksessa nykyistä sopimusta olisi jatkettu kolmella vuodella sillä ehdolla, että NHLPA päästää pelaajansa mukaan olympiaturnaukseen.

Lopullisen päätöksen odotetaan tapahtuvan tammikuun puolessa välissä, joten aika tiimalasissa kuuluu koko ajan.