Minnesota Wild jatkoi hurjaa lentoaan viime yön NHL-kierroksella, kun se kaatoi New York Islandersin kotonaan lukemin 6-4 ja otti jo 12 perättäisen voittonsa.

Wild muovasi ottelussa jälleen historiankirjojaan: sen lisäksi, että seuran kaikkien aikojen voittoputki jatkui venymistään, joukkue iski historiansa kolme nopeinta maalia.

Ottelun maalinteon aloitti avauserän puolivälin jälkeen puolustaja Marco Scandella, joka osui Mikael Granlundin esityöstä. Jason Chimera kuittasi kuitenkin puolitoista minuuttia myöhemmin ja erätauolle lähdettiin lukemissa 1-1.

Toisen erän alkupuolella Islanders hiljensi kotiyleisön Nick Leddyn iskiessä 2-1-maalin ylivoimalla. Vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin kotiyleisö repesi kuitenkin täysin liitoksistaan, kun Chris Stewart, Jared Spurgeon ja Jordan Schroeder osuivat 80 sekunnin sisään ja yhtäkkiä tilanne olikin isännille 4-2. Mikko Koivu syötti kolmesta osumasta keskimmäisen.

Näistä lukemista lähdettiin myös toiselle erätauolle, kunnes tapahtui jälleen: Brock Nelson osui kahden ensimmäisen minuutin aikana kahdesti ja peli oli jälleen täysin auki.

Wild kuitenkin onnistui taistelemaan ottelusta voiton, kun Nino Niederreiterin laukaus muutti Erik Haulan jalasta suuntaa ja painui vastustamattomasti Islanders-maalille vaihdetun Jean-Francois Beruben selän taakse. Lopulta Granlund iski viimeisen niitin tyhjiin, Koivun toimiessa kakkossyöttäjänä.

Suomalaiset summasivat siis ottelussa kasaan yhteensä viisi tehopistettä ja olivat täten isossa roolissa tusinan tullessa täyteen. Wildin suomalaiskolmikosta Granlund (17:33) oli todella aktiivisella pelituulella, sillä hän laukoi seitsemän kertaa kohti vastustajan maalia, kirjasi tehotilaston +3 ja taklasi kahdesti. Haula (11:45) laukoi niin ikään hanakasti – peräti neljä kertaa kohti maalia – ja taklasi kahdesti. Koivu (19:33) merkkautti Granlundin tavoin tehotilaston +3, laukoi kerran ja taklasi kahdesti.

Muut suomalaiset:

Tuukka Raskin edustama Boston Bruins aloitti ottelunsa jälleen vaisusti, kun se ajautui avauserässä kahden maalin tappioasemaan Buffalo Sabresin vieraana. Seuraavista neljästä maalista vastasi kuitenkin vierasjoukkue ja näin ollen Bruins korjasi pisteet lukemin 4-2. Rask torjui joukkueensa maalilla 31 laukausta. Isäntien Rasmus Ristolainen huhki jälleen ”sentin” vaille puoli tuntia (29:35), laukoi kahdesti, blokkasi kolme laukausta ja taklasi kuusi kertaa. Hänen tehotilastonsa oli -2.

Jussi Jokinen keräsi viimeiseen kolmeen otteluun jo toisen tehopisteensä, kun hän syötti ilman Aleksander Barkovia pelanneen Florida Panthersin avausosuman. Joukkue kuitenkin taipui kotonaan jatkoajalla Montreal Canadiensille 3-2. Jokinen (20:26) sai paljon vastuuta. Hänen tehotilastonsa oli -1, hän laukoi kolmesti kohti maalia, blokkasi yhden laukauksen ja menetti kiekon peräti kolme kertaa. Vieraiden Artturi Lehkonen (13:12) laukoi kerran kohti maalia. Canadiens-maalilla torjui Panthersin kesällä hylkäämä Al Montoya, joka valittiin ottelun kakkostähdeksi.

Valtteri Filppula palasi yhden ottelun mittaisen, joukkueen sisäisen, rangaistuksen jälkeen takaisin kaukaloon. Hänen edustama Tampa Bay Lightning hävisi kotonaan jatkoajalla Toronto Maple Leafsille, loppulukemien ollessa 2-3. Filppula (23:16) oli joukkueensa hyökkääjistä ylivoimainen työjuhta peliminuuteissa mitattuna. Hänen tehotilastonsa oli +1, hän laukoi kahdesti kohti maalia ja otti yhden jäähyn. Vieraiden Leo Komarov (18:31) laukoi ottelussa kahdesti ja taklasi kolme kertaa.

Pekka Rinteen Nashville Predators nousi 1-0-tappioasemasta 2-1-johtoon päätöserän ylivoimamaalillaan. Vieraaksi saapunut Chicago Blackhawks osui kuitenkin kahdesti viimeisen kympin aikana ja korjasi pistepotin numeroin 3-2. Rinne torjui ottelussa 20 kertaa.

Markus Nutivaaran edustama Columbus Blue Jackets venytti voittoputkensa jo käsittämättömään 14 otteluun, kun se haki lukemin 5-3 vieraspisteet Winnipeg Jetsiltä. Isäntien Patrik Laine (20:02) laukoi ottelussa kahdesti, laukoi ohi peräti neljä kertaa, blokkasi yhden laukauksen ja taklasi kahdesti. Joel Armia (13:40) merkkautti tehotilaston +1 ja taklasi kerran. Nutivaaran (11:12) tehotilasto oli +1 ja hän laukoi kertaalleen kohti maalia.

Dallasin ilta vilisi suomalaisia, kun Stars kaatoi kotonaan Colorado Avalanchen 4-2. Kari Lehtonen torjui joukkueensa maalilla yhtä vaille kaikki 14 laukausta, kunnes loukkaantui päätöserässä. Tilalle luistellut Antti Niemi torjui neljä kertaa. Lauri Korpikoski (13:20) syötti joukkuensa avausmaalin, hänen tehotilastonsa oli +1 ja laukauksia kohti maalia irtosi kolme. Esa Lindell (21:09) laukoi kertaalleen kohti maalia ja blokkasi yhden laukauksen. Vieraiden Mikko Rantanen (19:03) syötti joukkueensa avausmaalin, hänen tehotilastonsa oli -1 ja laukauksia kohti maalia kirjattiin yksi.

New York Rangers päästi Arizona Coyotesin nousemaan päätöserässä kahden maalin tappioasemasta 3-3-tasatilanteeseen. Lopulta vierasjoukkueena toiminut Rangers iski kuitenkin ottelun viimeisen kuuden minuutin aikana kaksi ylivoimamaalia ja yhden tyhjiin, voittaen lukemin 6-3. Antti Raanta torjui ottelussa 19 kertaa.

Ilman sairastelevaa Sami Vatasta pelannut Anaheim Ducks haki Calgary Flamesilta vieraspisteet lukemin 3-1. Flamesin Jyrki Jokipakka (11:29) laukoi ottelussa ahkerasti – peräti neljä kertaa – mutta hänen tehotilastonsa oli -1.

Jesse Puljujärven edustama Edmonton Oilers kaatoi kotonaan Los Angeles Kingsin 3-1-lukemin, vaikka ykköstähti Connor McDavid jäi ottelussa tehopisteittä. Puljujärvi pelasi tällä kertaa peräti 13 minuuttia (12:57). Hän laukoi kerran kohti vastustajan maalia ja taklasi kertaalleen.