Uudenvuodenaattona pelataan jälleen yksi alumniottelu lisää, kun St. Louis Bluesin ja Chicago Blackhawksin legendat kohtaavat toisensa.

Yksi otteluun osallistuvista pelaajista on maalivahtilegenda Martin Brodeur. Brodeur pelasi Bluesin paidassa vain seitsemän ottelua, mutta on silti mukana alumniottelussa. Kokenut maalivahti odotti NHL.comin haastattelussa hieman sekavin tuntein tulevaa ottelua.

– Siinä on tavallaan aika sekavat tunteet minulle, koska olen Bluesin alumni, vaikka pelasin vain seitsemän ottelua joukkueessa. En halunnut viedä kenenkään paikkaa, (joka olisi ansainnut sen enemmän), Brodeur totesi haastattelussa.

– Tunnen hieman syyllisyyttä, että olen mukana tapahtumassa, mutta Blues on suhtautunut asiaan niin hyvin. He todella haluavat, että olen osa sitä. He sanoivat, että se tulee olemaan hyvä fanien kannalta, ja kaikki ovat innokkaita näkemään minut. Joten menen sinne ja pidän hauskaa.

Valmistautuminen ei ole ollut helppoa

Brodeur, joka pelasi urallaan 20 kautta New Jersey Devilsin riveissä, ei ollut omien sanojensa mukaan helpossa tilanteessa, kun hän selvisi, että pelaa ottelussa.

– Minulta vei viisi päivää palautua yhdestä ainoasta harjoituksesta, joten en voinut vain odottaa joulukuun viimeistä päivää, Brodeur kertasi NHL:n verkkosivujen mukaan.

– St. Louisissa kohistaan ottelusta ja kaikki alumnipelaajat ovat olleet harjoituskeskuksessa joka aamu kello 7 ja yrittäneet saada mahdollisimman paljon jääaikaa; mutta olen ollut siellä sen sijaan vain kolmesti. Kun tietää, että pääsee takaisin jäälle ja saa tuntea sen tunnelman, se on hienoa.