Ottawa Senatorsin ja Detroit Red Wingsin välisessä ottelussa päähuomion vei täysin ansaitusti Daniel Alfredsson, jonka pelinumero 11 nostettiin Senatorsin kotihallin kattoon.

18 NHL-kautta, joista 17 Senators-paidassa. 1 246 runkosarjaottelua ja 1 157 tehopistettä. 124 pudotuspeliottelua ja 100 tehopistettä. Varakapteeni kolmen kauden ajan (yksi Detroitissa) ja kapteeni yhteensä 13 kautta.

Siinä on Daniel Alfredssonin NHL-ura numeroina. Hän siis ansaitsi eittämättä hänelle järjestetyt juhlallisuudet ja ennen kaikkea pelinumeron jäädyttämisen.

– Tämä päivä on todella kaunis päivä. Tämä on kaikkein huikein kunnianosoitus elämässäni ja olen niin ylpeä siitä, että pelinumeroni on nyt jäädytetty täällä Ottawassa. Tulen olemaan ikuisesti ”Senator”, Alfredsson tunnelmoi tilaisuudessa.

– Ottawa – olet määrittänyt koko aikuiselämäni. Olen ikuisesti kiitollinen tälle kaupungille, seuralle ja NHL:lle, että sain käydä läpi tämän uskomattoman matkan. Ottawa on kotini ja opin jääkiekon täällä. Tulin isäksi täällä. Minusta tuli kanadalainen täällä. Olen siis jakanut lähestulkoon kaikki elämäni hienoimmat hetket teidän ja tämän kaupungin kanssa. Kiitos todella paljon.

Seuraavana Danielilta lähti erityiskiitos vanhemmille, jotka olivat liikuttuneita läpi seremonian.

– Tänä iltana hallin kattoon ei nouse pelkästään numero 11, vaan koko Alfredsson-perheen nimi. Haluankin kiittää kahta ihmistä, jotka ovat tehneet tästä mahdollista.. isääni ja äitiäni.

Oman osansa sai myös Senatorsin nykyinen kapteeni, ja Alfredssonin läheinen ystävä, Erik Karlsson.

– Erik, olen niin ylpeä, että olet tämän joukkueen kapteeni ja tiedän sinun jatkavan Senators-perinnettä, antaen kaikkesi jokaisessa vaihdossa.

Itse ottelu päättyi Red Wingsin voittoon jatkoajan jälkeen, lukemin 3-2.