Florida Panthers joutuu tulla toistaiseksi toimeen ilman ykkössentteriään Aleksander Barkovia, joka loukkaantui ottelussa Toronto Maple Leafsia vastaan.

Viime yö oli murheellinen Panthersille. Joukkue kiri hienosti päätöserässä 2-0-tappioasemasta tasoihin, mutta hävisi lopulta voittolaukauskilpailussa.

Jo voittolaukauksilla näkyi kuitenkin se pistemenetystä suurempi takaisku: yksikään Panthers-pelaaja ei onnistunut voittolaukauskilpailussa, eikä ihme, sillä Barkov joutui jättämään ottelun kesken jo toisessa erässä.

Tällä hetkellä nuoren suomalaissentterin vamman vakavuudesta, tai mistään muustakaan, ei ole mitään sen kummempaa tietoa.

– Me tiedämme huomenna (torstai) enemmän. Tällä hetkellä hän on ”day-to-day”, Panthersin päävalmentaja Tom Rowe kommentoi Barkovin tilannetta, ESPN:n mukaan, ottelun tauottua.

Rowen puheista voi kuitenkin helposti päätellä, että menetys on valtaisa joukkueelle, jolle koko alkukausi on ollut muutoinkin vaikea.

– Tämä on rankkaa. Hän on loistava pelaaja ja yksi ikäryhmänsä parhaista kahden suunnan senttereistä, ellei jopa paras, joten häntä on todella vaikea korvata.

Loukkaantumiset valitettavan tuttuja

Rowen puheista tulee ikävä jälkimaku; niiden perusteella vaikuttaisi nimittäin siltä, että ainakaan aivan heti Barkov ei ole palaamassa.

Barkov on ollut viime aikoina loistavassa vireessä. Hän on tehtaillut joulukuun aikana 13 pelaamaansa otteluun tehot 7+6, tehotilaston ollessa +6, ja ollut eittämättä joukkueensa parhaimmistoa. Kokonaisuudessaan suomalaisen pistesaldo on koko kaudelta 9+18.

Ylipäätään loukkaantumiset ovat tulleet valitettavan tutuiksi 21-vuotiaalle suomalaishyökkääjälle, sillä toistaiseksi hän on pelannut NHL-uransa aikana yhteen kauteen korkeimmillaan 71 runkosarjaottelua.

Viime kaudella loukkaantumiset veivät häneltä 16 ottelua. Nyt tulleen loukkaantumisen myötä Panthersilta puuttuvat viime kauden ykköskentällisestä Barkov ja koko alkukauden sivussa ollut Jonathan Huberdeau, jonka odotetaan palaavan tositoimiin vasta helmikuussa. Ainoa jäljellä oleva lenkki on siis 44-vuotias sotaratsu, Jaromir Jagr.