Kuluvalla kaudella Montreal Canadiensin Carey Price ja Boston Bruinsin Tuukka Rask ovat keränneet pääasiassa otsikot NHL:n maalivahtien osalta.

Viime aikoina myös Minnesota Wildin ykkösvahti Devan Dubnyk on saanut oman osansa otsikoista ja täysin ansaitusti. Kanadalaisvahti on siivittänyt joukkueensa historialliseen 11 ottelun mittaiseen voittoputkeen ja hän on itse torjunut noista voitoista yhdeksän.

Siinä, missä Wild on laittanut voittoputkiennätyksensä uusiksi, on myös Dubnyk tehnyt henkilökohtaisella tasolla historiaa. Yhdeksän ottelun voittoputkeen ei nimittäin ole yltänyt kukaan muu maalivahti Wildin seurahistoriassa.

30-vuotias Wild-vahti on myös kaikessa hiljaisuudessa noussut dominoimaan NHL:n torjuntatilastoja ja Dubnykin tilastot ovatkin vertaansa vailla. Hänen torjuntaprosenttinsa on käsittämätön 94,70. Jaetulla kakkossijalla olevat Columbus Blue Jacketsin Sergei Bobrovsky ja Canadiensin Price ovat yli prosenttiyksikön verran Dubnykia perässä, sillä heillä torjuntaprosentti näyttää lukemaa 93,40.

Sama pätee myös päästettyjen maalien keskiarvoon. Dubnyk on pelannut kuluvan kauden aikana 27 ottelua ja päästänyt niissä keskiarvolta ainoastaan 1.58 maalia ottelua kohden. Tässäkin tilastossa kakkossijaa jakavat Price ja Bobrovsky ovat kaukana takana, sillä heidän lukemansa on 1.91.

Myös nollapelejä Wild-vahdilla on enemmän kuin muilla. Hän on nimittäin pitänyt kuluvan kauden aikana maalinsa puhtaana viidesti. Neljään nollapeliin ovat yltäneet Bruinsin Tuukka Rask ja Los Angeles Kingsin Peter Budaj.

Merkittävistä maalivahtien tilastoista ainoastaan voitoissa Dubnyk on ykkössijan ulkopuolella. Bobrovsky on nimittäin nakuttanut tililleen 29 ottelusta käsittämättömät 22 voittoa. Blue Jacketsin venäläisvahdin ja Dubnykin väliin kiilaa myös toinen maalivahti, 19 voittoa tililleen merkkauttanut San Jose Sharksin Martin Jones. Dubnykilla voittoja on 18, mikä on saman verran kuin Pricella.

Tällä hetkellä Dubnyk onkin suurin ennakkosuosikki voittamaan NHL:n parhaalle maalivahdille vuosittain jaettavan Vezina Trophyn.