Buffalo Sabres katkaisi viime yönä neljän ottelun mittaisen tappioputkensa, kun se haki vieraspisteet pahasti alamaissa vaeltavalta Detroit Red Wingsiltä.

Etenkin Sabresin alku oli myrkkyä vastustajalleen. Evander Kane ja Sam Reinhart – heistä jälkimmäinen ylivoimalla – veivät nimittäin ensimmäisen vajaan 16 minuutin aikana vieraat 2-0-johtoon.

Tasaisen avauserän jälkeen hallinta kääntyi isännille. Hallinta tuotti tulosta toisen erän loppupuolella, jossa helähti minuutin ja 28 sekunnin sisään kolmesti. Tokikaan Red Wings ei vastannut yksin maalinteosta, vaan ensiksi osui Henrik Zetterberg, sitten vieraiden Jack Eichel ja viimeisenä kotijoukkueen Drew Miller.

Ottelun päätöserässä Thomas Vanek toi ylivoimalla vieraat tasoihin, ajassa 46:33. Tätä riemua kesti kuitenkin vain vajaat kaksi minuuttia, kun Kane iski illan toisellaan vieraat jälleen johtoon.

Tuosta hetkestä eteenpäin kaukalossa nähtiin vain yksi pelaaja, vieraiden ruotsalaisvahti Robin Lehner, joka kannatteli vieraat 4-3-voittoon. Lehner torjui päätöserässä yhteensä 19 laukausta, kun taas Sabres onnistui laukomaan kohti Petr Mrazekia ainoastaan neljä kertaa. Ylipäätään Red Wings vei ottelun laukaukset numeroin 43-22.

Ottelussa nähtiin tehopisteillä jälleen suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen. Tällä kertaa ”vain” peliajan 25:36 kellottanut TPS-kasvatti syötti nimittäin joukkueensa ylivoimaosuman ja näin ollen nosti joulukuun pistesaldonsa 12 ottelussa 13 tehopisteeseen (3+10). Samalla hän nousi NHL:n puolustajien ylivoimapörssin johtoon, tehopisteiden osalta.

Ylipäätään Ristolainen oli aktiivinen ottelussa, sillä hän laukoi neljästi kohti maalia, blokkasi yhden laukauksen ja taklasi kaksi kertaa.

Wild jatkoi historiankirjojen kirjoittamista

Minnesota Wildin hurja lento NHL:ssä jatkui, kun joukkue marssi jo 11 perättäiseen voittoon. Samalla joukkue jatkoi historiankirjojen kirjoittamista uusiksi, sillä joukkue on voittanut aiemmin historiansa aikana enimmillään yhdeksän ottelua putkeen.

Tällä kertaa Wildin uhriksi joutui Pekka Rinteen edustama Nashville Predators, joka joutui toteamaan vieraat paremmakseen jatkoajan jälkeen lukemin 3-2. Rinne pysäytti ottelussa 36 laukausta, Devan Dubnykin 28:aa vastaan, joten Wild ansaitsi ylimääräisen pisteensä.

Vieraiden suomalaispelaajat Mikael Granlund, Erik Haula ja Mikko Koivu jäivät kaikki poikkeuksellisesti tehopisteittä. Granlund (18:43) jäi tehotilastoon -1 ja huolimatta runsaasta ylivoimavastuustaan hän laukoi vain kerran. Haula (13:12) palasi loukkaantumisen jäljiltä kaukaloon ja teki perusduuninsa hyvin; hänelle kirjattiin kaksi laukausta kohti maalia ja yksi taklaus. Koivu (18:05) jäi niin ikään pykälän verran miinukselle. Myös hän pelasi, Granlundin tavoin, todella vaisun ottelun.

Muut suomalaiset:

Markus Nutivaaran edustaman Columbus Blue Jacketsin mahtivire jatkui kotiottelussa Boston Bruinsia vastaan, kun se otti 4-3-lukemin 13:nnen perättäisen voittonsa. Bruins hallitsi ottelua, sillä se vei laukaukset nimiinsä 40-22 ja se nousikin 3-0-tappiotilanteesta tasoihin. Nick Foligno iski kuitenkin voitto-osuman Tuukka Raskin (18 torjuntaa) selän taakse ylivoimalla, ajassa 50:46. Nutivaara (11:30) blokkasi ottelussa yhden laukauksen.

Olli Määtän Pittsburgh Penguins joutui viime ottelussaan Blue Jacketsin riepoteltavaksi, mutta se korjasi kurssinsa 5-2-vierasvoitolla New Jersey Devilsistä. Määttä oli sairastelun vuoksi sivussa.

Antti Raanta ohitettiin New York Rangersin maalilla kahdesti, siis heti kahdella ensimmäisellä laukauksella, jotka häntä kohti ammuttiin. Raanta otti kuitenkin ottelun toisessa erässä, tilanteen ollessa Ottawa Senatorsille 3-2, todellisen ”gameseiverin” ja se siivitti Rangersin lopulta 4-3-voittoon. Raanta torjui ottelussa 33 laukausta.

Patrik Laine ja Winnipeg Jets hakivat Chicago Blackhawksista vierasvoiton lukemin 3-1. Nuori suomalaispeluri merkittiin alunperin kakkossyöttäjäksi joukkueensa toiseen osumaan, mutta lopulta Mark Scheifelen nähtiin ohjanneen kiekon sisään maalinedustalta ja Laineen syöttöpiste vietiin. Laine (17:53) kirjasi ottelussa teholukeman +1 ja laukoi kolmesti kohti maalia. Hän oli myös senttien päässä kauden 20 osumasta, mutta tyhjiin ammuttu laukaus kilahti tolppaan.

Kari Lehtonen torjui Arizona Coyotesia vastaan 35 laukausta, kun Dallas Stars haki vierasvoiton lukemin 3-2. ”Kärppä” myös toimi syöttäjänä John Klingbergin tyhjiin iskemässä 3-1-voittomaalissa. Sen jälkeen Radim Vrbata kavensi vielä rankkarista. Starsin alakerrassa Esa Lindell (23:21) kirjasi tehotilaston +1, laukoi kolmesti kohti maalia, otti kaksiminuuttisen ja taklasi kerran. Lauri Korpikoski (14:04) laukoi puolestaan kahdesti kohti maalia ja blokkasi kaksi laukausta.

Mikko Rantasen edustaman Colorado Avalanchen korpivaellus jatkui kotiottelussa Calgary Flamesia vastaan, kun vieraat hakivat täyden pistepotin tylysti numeroin 6-3. Rantanen (19:38) jäi ottelussa teholukemaan -1 ja laukoi kahdesti kohti maalia. Flamesin suomalaispuolustaja Jyrki Jokipakka (12:59) jäi voitosta huolimatta ikävästi kaksi pykälää pakkasen puolelle. Hän blokkasi ottelussa yhden laukauksen ja taklasi kertaalleen.

Joonas Donskoin San Jose Sharks kävi hakemassa täyden pistepotin Kalifornian paikallisväännössä Sami Vatasen edustamalta Anaheim Ducksilta 3-2-lukemin, jatkoajan jälkeen. Donskoi (14:28) laukoi ottelussa kahdesti kohti maalia. Vatanen oli sairastelun vuoksi sivussa.