Edmonton Oilersin kesäinen päätös ostaa Lauri Korpikosken sopimus ulos tuli yllätyksenä pelaajalle itselleen.

Korpikosken NHL-uralle pelastus oli kuitenkin nimeäminen Leijonien World Cup -joukkueeseen. Sitä kautta aukesi tryout-paikka Calgary Flamesin harjoitusleiriltä, ja vaikka sopimustarjous jäi yllättäen uupumaan, nappasi Dallas Stars suomalaislaiturin riveihinsä.

– Olin yllättynyt, koska en kuullut siitä mitään etukäteen, Korpikoski viittasi Dallas Morning Newsin haastattelussa viimeisen sopimusvuotensa ulosostoon.

– Onnekseni syyskuussa oli World Cup -turnaus. Tiesin päästyäni sinne, että olen edelleen NHL-pelaaja ja hyvä pelaaja (kyseisessä) liigassa, joten se auttoi minua käsittelemään kaikkia asioita.

Sopimuksen Dallasiin mahdollisti teksasilaisseuran kohtaamat loukkaantumiset: sekä Cody Eakin, Ales Hemsky että Mattias Janmark joutuivat sivuun loukkaantumisten vuoksi ja Starsin GM:nä toimiva Jim Nill päätti ottaa puhelun Korpikosken suuntaan, kysyäkseen, onko tämä edelleen vapaalla jalalla.

Ja sitä Korpikoski oli. Hän solmi Starsin kanssa yksivuotisen ja miljoonan dollarin sopimuksen, eikä ”Korpedo” ole sen jälkeen taakseen juuri katsonut.

– Olin todella tyytyväinen siihen, miten ammattimaisesti he hoitivat kaiken ja kaikki sujui erinomaisesti kannaltani.

”Yhtäkkiä joudut taistelemaan elämästäsi”

Jos jotain, niin koko kesän ja syksyn koettelemus on tehnyt Korpikoskesta entistä vahvemman pelaajan. Ainakaan hän ei pidä mitään enää itsestäänselvyytenä.

– Olet pelannut liigassa 8-9 vuotta ja niin ajattelet asioiden olevan myös jatkossa. Sitten yhtäkkiä joudut taistelemaan elämästäsi ja se muuttaa sinun perspektiivisi. Olen todella kiitollinen ollessani täällä ja jokaisena päivänä on hieno tulla kaukaloon.

Sopimus Dallas Starsin kanssa ei ole ollut lottovoitto pelkästään Korpikoskelle, vaan myös seuralle itselleen. Kokenut suomalainen on nimittäin pelannut käytännössä ottaen kaikissa mahdollisissa kentällisissä, aina ykkösketjua myöten, ja kyennyt myös täyttämään paikkansa kärkiketjuissa loukkaantumisten niin vaatiessa.

Pääasiassa hän on kuitenkin viilettänyt kolmos- tai nelosketjussa ja hän kerääkin melkoiset kiitokset päävalmentajaltaan Lindy Ruffilta.

– Hän on kaveri, joka tekee asiat oikein kaukalossa yhdeksän kertaa kymmenestä. Hän on isokokoinen pelaaja, joka kykenee tappamaan alivoimatilanteita.

– Jos jollakin on vaikeaa, me pystymme heittämään hänet sille tontille ja käyttämään häntä vaativissa puolustuksellisissa tilanteissa. Hän on joka paikan pelaaja.

Alemmissa kentällisissä pelaaminen on yksi haastavimmista tehtävistä jääkiekossa, sillä niin moni asia vaikuttaa pelaamiseen ja vastuuseen. Johtoasemassa vastuu on pitkälti alempien ketjujen kavereilla, kun taas tappioasemassa se on enemmänkin kärkiketjujen harteilla.

– Voittaminen ja häviäminen vaikuttaa mielestäni alempien ketjujen kaverien pelaamiseen samalla tavalla kuin muidenkin. Sinun on oltava fiksu, luettava peliä koko ajan ja oltava aina valmiina. Haluaisin antaa vielä isomman panoksen, mutta samalla tiedän, että minun on oltava kärsivällinen ja en voi yrittää huijata itse peliä.

Tällä hetkellä kaikki asiat viittaavat siihen, että Korpikoski tulee olemaan Dallasissa lähes satavarmasti pidempään kuin vain kuluvan kauden. Suomalaispeluri itse pysyy kuitenkin maltillisena.

– Sitä näkee isomman kuvan paljon paremmin ja tajuaa, miten onnekkaita olemme saadessamme pelata täällä. Se on ollut yksi niistä asioista, jotka olen tässä oppinut.