Carolina Hurricanes on viime aikoina pelannut erinomaisesti, josta osoituksena on joukkueen viimeiset kymmenen ottelua, joista joukkue on hävinnyt vain kaksi varsinaisella peliajalla.

Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen johdolla joukkue on enää seitsemän pistettä viimeisestä pudotuspelipaikasta, jota pitää tällä hetkellä hallussaan Philadelphia Flyers, joka on tosin pelannut kolme ottelua Hurricanesia enemmän.

Seura sai kuitenkin tänään huonoja uutisia, kun selvisi, että Justin Faulk on sivussa tositoimista ainakin viikon verran. Faulk on listattu joukkueen toimesta ”week-to-week”, joten hänen tilansa arvioidaan viikoittain.

Päävalmentaja Bill Petersin mukaan Ryan Murphy ottaa hänen paikkansa joukkueen ykkösparissa, jossa toisena puolustajana on pelannut Ron Hainsey.

Nuorten pelaajien peliaika kasvaa jälleen

Faulk on tällä kaudella kerännyt tehot 7+9=16, jolla hän on Hurricanesin tehokkain puolustaja. Faulkin poissaolo tarkoittaa jälleen kasvavaa vastuuta joukkueen nuorelle puolustukselle. Faulk oli jo aikaisemmin tällä kaudella sivussa, ja jo silloin pohdittiin, kuinka joukkueen puolustus kestää.

Jaccob Slavin, Brett Pesce ja Noah Hanifin saavat olla jälleen valmiita kasvaviin minuutteihin, sillä Faulk on Hurricanesin ylivoiman sekä alivoiman kantavia voimia.

Carolinassa varmasti toivotaan, että Faulkin poissaolo ei osoittaudu pitkäaikaiseksi, sillä joukkue tarvitsee ykköspuolustajaansa, kun se taistelee vimmatusti Itäisen konferenssin pudotuspelipaikasta.