San Jose Sharks on jahdannut monena vuotena putkeen Arizona Coyotesin kokenutta kapteenia Shane Doania, mutta kanadalaispeluri on pysynyt koko NHL-uransa ajan uskollisena yhdelle ja samalle seuralle.

Okei, sen verran täytyy tarkentaa, että Doan on edustanut myös Winnipeg Jetsiä, mutta ”vanhasta Jetsistä” tuli aikanaan Coyotes, joten seuraa 40-vuotias hyökkääjä ei ole missään vaiheessa omatoimisesti vaihtanut. Ainoastaan nimi ja kaupunki ovat muuttuneet.

Mikäli asia olisi ollut San Jose Sharksin tahdosta kiinni, olisi Doan pelannut myös kalifornialaisseuran väreissä. The Fourth Period tietää nimittäin kertoa, että Sharks on ollut Coyotes-pelurin kintereillä viimeiset 6-7 vuotta.

Nähdäänkö sama myös tänä vuonna?

Sharks on nimenomaan kysellyt Doanin perään pelaajasiirtojen takarajalla ja The Fourth Period pitää mahdollisena, että niin käy myös tänä vuonna.

Nähtäväksi jää, että toteutuuko Sharksin haave Doanin kaappaamisesta, sillä seurauskollisuus on ollut ja pysynyt, vaikka Coyotes onkin jäänyt enemmän kuin säännöllisesti pudotuspelien ulkopuolelle. Lisäksi kyseessä saattaa olla kanadalaishyökkääjän viimeinen pelivuosi.

Toistaalta taas se, että mikäli Doan todella pelaa viimeistä vuottaan, saattaa houkuttaa hänet vaihtamaan joukkuetta. Hän ei olisi ainoa laatuaan oleva pelaaja, joka päätyisi kyseiseen ratkaisuun. Mikäli nimittäin hän mielii taistella Stanley Cup -voitosta, se ei todennäköisesti aavikolla onnistu, sillä Coyotes majailee NHL:n häntäpäässä.

Doanilla on kuitenkin vielä reippaasti aikaa miettiä aikeitaan, sillä NHL:n siirtoraja umpeutuu vasta 28. helmikuuta. Coyotes-kippari myös määrittää täysin itse oman kohtalonsa, sillä hänellä on täysi siirron estävä pykälä sopimuksessaan.