Los Angeles Kings on tällä kaudella ollut todella epäonninen. Kauden avausottelussa sen ykkösmaalivahtina toimiva Jonathan Quick loukkasi itsenä ja hän on ollut siitä saakka sivussa.

Quickin paikkaajana Peter Budaj on suoriutunut erinomaisesti, vaikka hänen aikaisemmat kautensa eivät ole olleetkaan kovin erikoisia. Budaj on tällä kaudella torjunut Kingsille 13 voittoa pelaamissaan 23 ottelussa.

Quickin paluuta on varmasti odotettu Los Angelesissa kuin kuuta nousevaa, mutta keskiviikkona seura sai todella huonoja uutisia. Joukkueen GM Dean Lombardin mukaan Quick on poissa kaukaloista jopa ensi vuoden maaliskuuhun saakka. Luonnollisesti tämä tarkoittaa sitä, että hän on sivussa lähes koko runkosarjan ajan. Quickin mahdollinen paluu tapahtuisi siis vasta aivan runkosarjan lopulla, ellei jopa vasta pudotuspeleissä.

Quickin tilanteen toi ilmi Los Angelesissa toimiva kolumnisti Helene Elliott. Elliottin mukaan Lombardi ei ole kuitenkaan valmis heittämään pyyhettä kehään maalivahtitilanteessa.

Helene Elliott

@helenenothelen
According to Dean Lombardi, Quick is out until March. Lombardi not ready "to throw the kitchen sink" at team's goaltending problem.

Joutuuko Kings kaupoille?

Vaikka Budaj on pelannut erinomaisen syksyn, hän ei ole koskaan ollut tunnettu ykkösmaalivahtina. Hän pelasi Colorado Avalanchessa kaudet 2005-2011 ja kaudella 2009-2009 hän aloitti 55 kertaa Avalanchen maalin suulla. Budaj ei ole koskaan siis pelannut tuota enempää otteluja yhden kauden aikana.

NHL:n maalivahtimarkkinat ovat tällä hetkellä kovin ohuet, mutta helmikuun pelaajasiirtojen takarajalla tilanne voi olla jo toinen. Quickin pitkä poissaolo luo Kingsille kuitenkin tukalan tilanteen, sillä joukkue haluaa varmasti menestyä myös tällä kaudella. Se, että tuleeko menestys Budajn kanssa, on vielä täysi arvoitus.