Carolina Hurricanes ja Vancouver Canucks tarjoilivat viime yönä sellaisen näytöksen, ettei paremmasta väliä.

Ottelu käynnistyi aivan kuin mikä tahansa tavallinen jääkiekko-ottelu. Sebastian Aho vei isännät johtoon ajassa 5:27 ja seuraavaan vajaaseen neljään minuuttiin osuivat molemmat joukkueet. Erätauolle lähdettiin lukemista 2-1.

Toisessa erässä kotijoukkue Hurricanes suli kuitenkin totaalisesti. Canucks iski vajaaseen 10 minuuttiin peräti neljä maalia, karaten ottelussa 5-2-johtoon. Markus Granlund vastasi joukkueensa kolmannesta osumasta ja passitti samalla Cam Wardin vaihtoaition puolelle.

Näistä lukemista lähdetiin myös ottelun päätöserään, jossa nähtiinkin sitten jotain aivan käsittämätöntä. Hurricanes pommitti kiekon 4 minuutissa ja 40 sekunnissa neljä kertaa Ryan Millerin selän taakse ja kuin varkain, peli oli ajassa 45:56 lukemissa 6-5.

Tuossa kohtaa Miller sai tarpeekseen, mutta edes Jacob Markströmistä ei ollut pelastamaan vieraita, sillä kaukaloihin palannut Jordan Staal niittasi taululle jo 7-5-lukemat erän puolivälin jälkeen. Brandon Sutter kavensi vielä, mutta viimeisen niitin vieraiden arkkuun naulasi Lee Stempniak, toimittamalla kiekon tyhjään maaliin.

Kahden tehopisteen iltaa ottelussa vietti peräti 10 pelaajaa, joista seitsemän oli Hurricanesin miehiä. Kaikkein tehokkaimmat nimet olivat Hurricanesin puolelta kolme tehopistettä keränneet Jeff Skinner (2+1), Justin Faulk ja Victor Rask (1+2) sekä Derek Ryan (0+3). Canucksin puolelta Sven Bärtschi iski tehot 2+1.

Ottelun suomalaisista Aholle kirjattiin maalin lisäksi tehotilasto +1, kaksi laukausta kohti maalia ja peliaikaa 14:57. Granlund puolestaan pelasi 15:11, laukoi peräti viidesti kohti maalia ja taklasi kertaalleen. Teuvo Teräväisen saldo oli +1 ja peliaikaa tuli 14:38.

Muut suomalaiset:

Rasmus Ristolaisen edustaman Buffalo Sabresin ja Los Angeles Kingsin välinen ottelu tarjosi sekin lähestulkoon samanlaista draamaa kuin edellä esitelty: Kings johti ottelua vielä ajassa 29:30 lukemin 2-0, mutta ajassa 35:44 tilanne oli Sabresille 4-2. Ottelu päättyi lopulta kotijoukkue Sabresin 6-3-voittoon. Ristolainen (22:04) syötti ottelussa kaksi maalia, merkkautti tehotilaston +1, blokkasi kaksi laukausta ja taklasi peräti viisi kertaa.

Antti Raanta joutui antamaan New York Rangersin maalilla revanssin vieraaksi saapuneelle Chicago Blackhawksille. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Raanta piti nollat, Rangersin voittaessa 1-0 jatkoajalla, mutta tällä kertaa Blackhawks oli ottelussa parempi lukemin 2-1. Raannalle kirjattiin ottelussa, joka oli hänelle neljäs perättäinen, 24 torjuntaa.

Leo Komarovin Toronto Maple Leafs siirtyi ajassa 27:46 ottelussa Joonas Donskoin San Jose Sharksia vastaan 2-0-johtoon. Ottelun päätöskympillä Sharks osui kuitenkin kahdesti ja voitti ottelun lopulta voittolaukausten jälkeen 3-2. Komarov (17:26) laukoi ottelussa kolmesti kohti maalia, blokkasi yhden laukauksen ja taklasi kolmesti. Donskoi (12:57) puolestaan jatkoi korpivaellustaan laukomalla ottelussa kerran kohti maalia.

Erik Haula ja Mikko Koivu iskivät maalin mieheen, kun Minnesota Wild kylvetti Florida Panthersia 5-1-lukemin. Mikael Granlund toimi kakkossyöttäjänä Koivun osumassa. Koivulle (17:30) kirjattiin tehotilasto +2 ja yksi laukaus kohti maalia. Haulan (15:11) tehotilasto oli +1 ja hän laukoi kahdesti. Granlundin (16:49) tehotilasto oli Koivun tapaan +2 ja hän blokkasi yhden laukauksen. Vieraiden Aleksander Barkov (18:05) laukoi kolmesti, mutta jäi ottelussa pakkaselle (-1). Jussi Jokinen (14:56) jäi niin ikään pakkaselle lukemalla -1. Hän laukoi kertaalleen ja blokkasi yhden kudin.

Pekka Rinteen edustama Nashville Predators joutui koville kotiottelussaan St. Louis Bluesia vastaan, kun se oli vajaan 22 minuutin pelaamisen jälkeen tappiolla lukemin 3-0. Kolmannen osuman jälkeen Rinne piti maalinsa puhtaana ja Predators takoi huimat kuusi osumaa, voittaen siis 6-3. Rinne torjui ottelussa 22 kertaa.

Sami Vatasen Anaheim Ducks siirtyi päätöserän alkajaisiksi 2-1-johtoon, mutta sen jälkeen kotijoukkue Dallas Stars tulitti viisi maalia ja voitti lukemin 6-2. Antti Niemi torjui tähtipaitojen maalilla 34 laukausta. Lauri Korpikoski (13:22) ampui ottelussa kerran ja Esa Lindell (21:04) merkkautti tehotilaston +1, laukoen myös kertaalleen kohti maalia. Vatanen (21:21) jäi ottelussa kaksi pykälää pakkaselle, laukoi kerran, blokkasi yhden kudin ja taklasi kerran.

Markus Nutivaaran Columbus Blue Jackets jatkoi huimaa lentoaan Edmonton Oilersin vieraana, kun se haki pisteet Albertasta lukemin 3-1. Nutivaara (10:53) laukoi kertaalleen, blokkasi yhden laukauksen ja taklasi kerran. Isäntien Jesse Puljujärvi (10:07) jäi tyystin ilman sen kummempia merkintöjä.