New York Rangersin Antti Raanta on tehnyt viime aikoina kovaa jälkeä sinipaitojen maalilla ja on noussut kilpailemaan Henrik Lundqvistin kymmenen vuotta hallussa pitämästä ykkösvahdin tontista.

Raanta torjui 2-1 ja 1-0 voitot kahdesta edeltävästä pelistä ja pääsi aloittamaan viime yönä kolmannen ottelun putkeen Rangers-maalilla New Jersey Devilsia vastaan. Myös Devils-ottelu sujui erinomaisesti, sillä raumalainen torjui voiton 19 torjunnalla ja nollapelillä.

Viimeisen kolmen ottelun torjuntaprosentti on huikea 98,4. Lundqvist kommentoi Raannan otteita ja omaa tilannettaan NHL.comille.

– Luulen, että kaikki tietävät, että haluan pelata paljon. Rytmi työskentelyyn löytyy silloin parhaiten. Ymmärrän kuitenkin, että Antin peluuttaminen on joukkueelle kaikista paras vaihtoehto juuri nyt. Yritän keskittyä omaan tekemiseen ja palata parempana maalinsuulle. Minkäs tilanteelle mahtaa.

Myös päävalmentaja Alain Vigneault on samoilla linjoilla pitkäaikaisen ykkösvahtinsa kanssa.

– Henrikilla on oikea asenne, eli joukkue ensin. Antti on pelannut hyvin ja ansaitsee paikkansa maalilla. Pidän Henrikistä todella paljon, mutta vielä enemmän välitän joukkueesta ja juuri nyt joukkueelle on parasta, että Raanta pelaa.

Myös joukkueen kapteeni, puolustaja Ryan McDonagh, yhtyy ylistykseen.

– Tiedämme, että Lundqvist tulee jossain kohtaa takaisin maalinsuulle ja pelaa paremmin. Sillä välin Raanta ansaitsee kaiken jääajan esitystensä perusteella.

Lundqvist on viimeksi availlut luukkua kolmessa pelissä putkeen kolme vuotta sitten joulukuussa, kun Cam Talbot oli vienyt hänen paikkansa väliaikaisesti.