Viime yön NHL-kierroksen osalta suomalaishahmoa ei tarvitse kovinkaan kaukaa hakea: kaverin nimi oli eittämättä Antti Raanta.

Raanta on ollut kuluvalla kaudella maalivahdille kaukana ihanteellisesta asemasta, sillä hän on kuluttanut valtaosan alkukaudesta vaihtopenkkiä ja joutunut olemaan koko ajan valmiina, mikäli käsky käy.

Ja sitä hän oli viime yönä, kun raumalainen palasi ensimmäistä kertaa tolppien väliin United Centerissä, kohdatessaan vanhassa kotihallissaan Chicago Blackhawksin. Hän nimittäin nollasi vastustajansa, kun New York Rangers kävi hakemassa 1-0-jatkoaikavoiton maalivahtien näytöksessä.

Raanta pysäytti ottelussa 26 kiekkoa ja etenkin venymiset Patrick Kanen ja Richard Panikin laukausten tielle olivat todellisia paraatipelastuksia. Lisäksi omasta joukkueesta sentteri Derek Stepan aiheutti harmaita hiuksia, kun hän ei yrittänyt vain kerran, vaan kahdesti, tuikata kiekon niin sanotusti omaan maaliin. Myöskään Stepan ei onnistunut tässä.

Voitollaan Raanta jatkoi huimaa voittosarakettaan, sillä kahdeksasta pelaamastaan ottelusta hän on voittanut seitsemän. Lisäksi torjuntatilastot ovat ehdotonta priimaa: 93,90/1.83.

Oman krediittinsä ottelusta ansaitsee myös Blackhawksin kakkosvahti Scott Darling, joka omilla otteillaan aikanaan pakotti Raannan muille maille. Hän nimittäin torjui ottelussa 36 laukausta. Ottelun voittomaalista vastasi puolustaja Nick Holden.

Buffalon illassa Sabres laittoi kyllä pelillisesti Washington Capitalsille kampoihin, mutta tuloksellisesti oli vaisumpaa, sillä vieraat veivät pisteet numeroin 4-1.

Kotijoukkueen Rasmus Ristolainen ylsi ottelussa uskomattomaan saavutukseen, sillä hän pelasi toista kertaa NHL-urallaan yli puoli tuntia. Tarkka peliaika oli 30:11 ja lisäksi suomalaispuolustaja syötti joukkueensa ainokaisen ylivoimalla, nousten puolustajien osalta Kevin Shattenkirkin rinnalle NHL:n tehokkaimpana ylivoimapuolustajana.

Ristolainen oli muutoinkin ottelussa aktiivinen, sillä hän laukoi neljä kertaa kohti maalia ja taklasi kahdesti. Lisäksi hän oli yksi harvoista joukkueensa pelaajista, jotka eivät ajautuneet tehotilastossa miinuksen puolelle.

Muut suomalaiset:

Markus Nutivaaran Columbus Blue Jackets jatkoi vahvaa kulkuaan, kun se kaatoi vieraissa Detroit Red Wingsin lukemin 4-1. Suomalaispuolustaja on nyt pelannut 25 NHL-ottelua, kasassa ovat tehot 1+3 ja tehotilasto +5. Viime yönä hän syötti yhden osuman, merkkautti tehotilaston +1, taklasi kahdesti ja pelasi tasan 16 minuuttia.

Jori Lehterä pääsi pitkästä aikaa myös positiivisissa merkeissä pöytäkirjan puolelle, kun hän syötti yhden St. Louis Bluesin neljästä osumasta, joukkueen hakiessa 4-1-vierasvoiton New Jersey Devilsistä. Lisäksi hänelle kirjattiin, peliajastaan (13:16) huolimatta tehotilasto +2 ja yksi taklaus. Vastuuta tuli myös yli- ja alivoimalla.

Mikael Granlundin, Mikko Koivun ja Erik Haulan Minnesota Wild hallitsi ottelutapahtumia Edmonton Oilersia vastaan, mutta onnistui naaraamaan täyden pistepotin vasta voittolaukauskilpailussa. Granlund (20:07) syötti joukkueensa 2-1-johtoaseman ja Wild voitti ottelun 3-2. Lisäksi hänen tehotilasto oli +1 ja Granlund laukoi neljästi kohti maalia. Koivu (21:57) kirjasi niin ikään saman tehotilaston ja laukaisumäärän. Lisäksi hän blokkasi yhden vedon, mutta epäonnistui voittolaukauksilla. Haula (13:35) puolestaan laukoi kerran ja blokkasi kerran. Oilers oli pudottanut jälleen Jesse Puljujärven kokoonpanostaan.

Sami Vatasen (21:38) edustama Anaheim Ducks kukisti Kalifornian paikallisessa San Jose Sharksin numeroin 3-2. Suomalaispuolustaja ei päässyt ottelussa pisteille ja tehotilastoki oli -1. Hän kuitenkin laukoi ottelussa kahdesti, blokkasi peräti neljä laukausta ja taklasi kolmesti. Vieraiden Joonas Donskoi jäi niin ikään pisteittä ja pakkaselle pykälän verran. Hän laukoi ottelussa kahdesti kohti maalia, mutta pelasi ainoastaan 12:04.