NHL:n kaikkien aikojen parhaimpana pelaajana pidetty Wayne Gretzky otti torstaina kantaa siihen, kuka on tällä hetkellä NHL:n paras pelaaja.

Sanomattikin on selvää, että kyseessä on joko Sidney Crosby tai Connor McDavid. Gretzky vertaili kaksikkoa torstaina, antaen tunnustuksen Crosbyn suuntaan.

– Sid on edelleen paras jääkiekkoilija maailmassa. Se on viitta, jonka ansaitset vain ajan kanssa. Se (paras pelaaja) on yksi niistä asioista, jossa sinun täytyy ansaita titteli, Gretzky totesi Creg Custancen haastattelussa.

”Hän on ollut paras pelaaja läpi uransa”

Kaksikko on ollut tällä kaudella tulessa, sillä McDavid johtaa koko NHL:n pistepörssiä, kun taas Crosby johtaa NHL:n maalipörssiä.

Silti Gretzky huomauttaa haastattelussa Crosbyn aikaisemmista saavutuksista ja niiden perusteella hän rankkasi Crosbyn liigan parhaaksi pelaajaksi.

– Onko Connor huippupelaaja? Tietysti on. Onko Connorilla mahdollisuus olla seuraava Crosby? Totta kai. Mutta juuri nyt, Sidney ansaitsee olla paras jääkiekkoilija, Gretzky totesi ESPN-kanavan haastattelussa.

– Hän on ollut paras pelaaja läpi hänen uransa. Hän on voittanut kaksi Stanley Cupia ja lukuisia kultamitaleja. Siihen saakka, kunnes joku tulee ja vie parhaan pelaajan viitan häneltä pois, hän tulee pitämään kruunua.

Vaikka McDavidin ja Crosbyn uraa ei voi vielä vertailla, Crosbyn saavutukset ovat kovaa luokkaa. Tulevaisuudessa nähdään toki se, onko McDavidista nousemaan Crosbyn saavutuksiin ja samalla NHL:n parhaaksi pelaajaksi.