New York Islanders ilmoitti perjantaiaamuna, että se on tehnyt viiden vuoden jatkosopimuksen hyökkääjä Cal Clutterbuckin kanssa. Sopimuksen arvo on yhteensä noin 17,5 miljoonaa dollaria ja se pitää Clutterbuckin seurassa aina vuoteen 2022 saakka.

Clutterbuck pelaa nyt neljättä kautta saarelaisten riveissä. Ennen Islandersia hän vietti kuusi kautta Minnesota Wildin paidassa.

Clutterbuck ei ole koskaan ollut mikään pisteiden tekijä, vaan hänen pelinsä on perustunut fyysiseen taklauspelaamiseen sekä vastustajan ärsyttämiseen. Hän on urallaan kerännyt 177 (98+79) tehopistettä ja peräti 479 jäähyminuuttia.

Clutterbuckin sopimuksen myötä Islandersilla on käsissään harvinainen tilanne: sillä on jokainen hyökkääjä sopimuksen alaisena myös ensi kauden osalta.

Islanders epäonnistunut aikaisemmin pitkissä sopimuksissa

Islanders toivoo, että se ei joudu katumaan Clutterbuckin uutta jatkosopimusta. Seuralla on huonoja kokemuksia pitkistä sopimuksista, sillä se teki aikoinaan maalivahti Rick DiPietron kanssa 15-vuotisen sopimuksen, jonka seura osti kuitenkin ulos vuonna 2013. DiPietro kärsi lukuisista loukkaantumisista ja joutui lopettamaan uransa juuri kyseisenä vuonna.

Islandersin surkeat sopimukset eivät valitettavasti jää vain yhteen, sillä se tunaroi myös Aleksei Yashinin kanssa. Saarelaiset tekivät kymmenen vuoden jatkosopimuksen venäläispelaajan kanssa, vuonna 2001. Jo tuolloin sopimusta pidettiin naurettavana ja ylihintaisena.

Lopulta Islanders osti Yashinin sopimuksen ulos, vuonna 2007, mutta se joutui maksamaan Yashinille palkka vielä kaudella 2014-2015.