Anaheim Ducks kohtasi yön NHL-kierroksella suomalaisten tähdittämän Carolina Hurricanesin. Ottelu venyi lopulta rangaistuslaukauskilpailuun, jossa Ducks korjasi voiton Ondrej Kasen maalilla.

Suomalaisittain ottelun oli täysosuma, sillä Sebastian Aho iski tehot 1+1 ja Teuvo Teräväinen kaksi maalia. Aho onnistui myös rangaistuslaukauskilpailussa, mutta hänen maalinsa ei riittänyt kantamaan Hurricanesia voittoon asti.

Ryan Keslerin loistava vire jatkuu

Ducksin tehomiehenä hääri jälleen Ryan Kesler, joka on äitynyt viime aikoina hurjaan vireeseen. Hän keräsi Ducksin voitokkaassa ottelussa maalina ja maalin johtaneen syötön. Kesler on pelannut viimeiset 15 ottelua piste per peli tahdilla, sillä hän on summannut 15 otteluun 15 (10+5) tehopistettä.

Kesler on tunnettu erinomaisena kahden suunnan sentterinä, mutta hän on kyennyt myös aikaisemmin urallaan koviin tehopisteisiin. Kaudella 2010-2011 Kesler iski Vancouver Canucksin paidassa 41 maalia ja 73 tehopistettä.

Tämän kauden lukemat ovat 27 ottelua ja 23 (12+11) tehopistettä. Keslerin aloitusprosentti, 59,9, on aivan NHL:n kärkeä. Hänen johdollaan Ducksilla on erittäin tasapainoinen sentterikolmikko, kun siltä löytyy Keslerin lisäksi Ryan Getzlafin, Antoine Vermetten ja Ryan Garbuttin kaltaisia pelimiehiä. Getzlafia lukuun ottamatta jokainen kolmikosta löytyy vieläpä NHL:n kärkialoittajien joukosta.

Keslerin hyvä vire alkoi sen jälkeen, kun Arizona Coyotesin hyökkääjä Max Domi tiputti hänet yhdellä iskulla. Voisikin leikkisästi sanoa, että Domi herätti Keslerin tähän kauteen.