NHL on tunnetusti jakanut kovia pelikieltoja vuosien varrella. Muistissa on niin Raffi Torresin kuin myös Todd Bertuzzin pitkät pelikiellot.

Tällä kaudella on kuitenkin kantautunut jotain positiivista pelikieltojen suunnalta, sillä ne ovat vähentyneet 75%, kun verrataan alkukauden määriä kolmen viime kauden keskiarvoon samalla ajanjaksolla.

Stephane Quintal, joka toimii varapresidenttinä pelaajien turvallisuudesta vastaavassa osastossa, on myös nähnyt sen, että ei vaadi kuin muutama päivä ja kaikki on sekaisin. Tuollainen tilanne nähtiin hänen ensimmäisellä kaudellaan 2014-2015, kun kolmen päivän sisään NHL jakoi neljä pelikieltoa.

Tällä kaudella selvitty helpolla

NHL on selvinnyt alkukaudesta helpolla, sillä se on joutunut jakamaan vain yhden sakon, ja senkin sukeltamisesta. Otteluissa on jaettu vain kahdeksan ei tappeluihin liittyvää isompaa rangaistusta, kun viime kaudella lukema oli tässä vaiheessa kautta jo 14.

Quintal toivookin, että väkivallan väheneminen on hänen osastonsa aikaan saatua.

– Toivottavasti tämä viesti menee perille. Me soitamme pelaajille sekä managereille, jotta he osaavat ennakoida tilanteita, jos he näkevät jotain, mikä ei ole oikein, Quental totesi TSN-kanavan mukaan.

– Me yritämme pitää keskusteluyhteyden avoinna.

Quental osastoineen saa todennäköisesti lisää työtä tämän kauden aikana, mutta täytyy toivoa, että suuremmilta ylilyönneiltä vältytään.