Ottawa Senators kohtasi keskiviikkona Joonas Donskoi edustaman San Jose Sharksin. Senators väänsi ottelusta niukan 4-2-voiton.

Ottelun hahmo oli ruotsalaispuolustaja Erik Karlsson, joka keräsi ottelussa tehot 1+2. Pisteet tarkoittivat sitä, että Karlsson rikkoi Senatorsin seuraennätyksen puolustajien osalta. Hänellä on nyt kasassa urallaan 506 ottelussa tehot 107+305=412.

Edellinen ennätys oli Wade Reddenin nimissä, sillä kanadalaispelaaja iski Senatorsin paidassa 101 maalia ja yhteensä 410 tehopistettä.

Karlssonin ennätys on todella hurja, sillä on vasta 26-vuotias. Karlsson on parhaalla kaudellaan iskenyt nykyaikaisessa NHL:ssä puolustajalle hurjat 82 (16+66) tehopistettä. Karlsson on aina tunnettu hyökkäävänä puolustajana ja usein hänet näkee päättämässä hyökkäyksiä.

Karlssonilla eväät mihin tahansa

Karlsson siis nousi Senatorsin kaikkien aikojen tehokkaimmaksi puolustajaksi. Hän on itse asiassa jo nyt Senatorsin seurahistorian viidenneksi tehokkain pelaaja.

Hänen edellään seuraavan listalla on venäläislegenda Aleksei Yashin, joka iski Senators-paidassa 504 otteluun 491 (218+273) tehopistettä. Nykyisellä pistetahdillaan Karlssonin luulisi ohittavan hänet muutaman kauden sisällä, ellei jopa ensi kaudella.

Seuran kaikkien aikojen piste-ennätyksen Karlssonilla on vielä matkaa, sillä sitä pitää halussaan pitkäaikainen Senators-kapteeni, Daniel Alfredsson. Ruotsalainen pelasi koko uransa Ottawassa ja iski sinä aikana huikeat 1108 (426+682) tehopistettä.

Mikäli Karlsson kyseisiin lukemiin joskus päätyy, hänestä on ainesta tulla jopa kaikkien aikojen tehokkain eurooppalainen puolustaja NHL:ssä. Muuan Nicklas Lindström iski uransa aikana 1142 (264+878) pistettä ja hän pitää hallussaan eurooppalaisen pelaajan ennätystä NHL:ssä.