Minnesotalaisen lukijoukkueen Morris/Benson Stromin maalivahti Tony Bruns pysäytti 51 pelaamansa minuutin aikana käsittämättömät 98 laukausta.

Yhteensä häntä kohti lauottiin 110 kertaa, joten hänen joukkueensa ei ollut lähelläkään ottelun voittoa, sillä vastustaja takoi taululle lukemat 12-0, minkä jälkeen ottelu keskeytettiin.

– Olin hieman yllättynyt. Olen koko urani ajan joutunut kohtaamaan paljon laukauksia, mutta en koskaan näin montaa. Luulin sen olevan samanlainen ottelu kuin kaikki muutkin, Bruns ihmetteli Minnesota Star-Tribunen haastattelussa.

Ensimmäisessä erässä häntä kohti lauottiin 45 kertaa ja hän päästi kiekon selkänsä taakse viisi kertaa. Toisessa erässä laukauksia tuli 41 ja niistä hän torjui peräti 39. Lopulta väsymys alkoi varmasti painaa, sillä päätöserän 24 laukauksesta viisi upposi sisään. Häntä kohti lauottiin kiekko keskiarvolta 2,2 kertaa jokaista minuuttia kohden.

Tappiosta huolimatta Bruns kuitenkin rikkoi sekä osavaltion että maansa ennätyksen.

Aiemmin nimittäin Minnesotan osavaltiossa ennätys oli 76 torjuntaa ja tuo ennätys oli kahden eri maalivahdin nimissä vuosilta 2008 ja 2012. Koko Yhdysvaltain ennätys oli puolestaan vuodelta 1987, kun Flint Northernsin maalivahti Jamey Ramsey torjui 84 laukausta.

NHL:ssä vastaava ennätys on Sam LoPrestin haastattelussa, sillä vuonna 1941 Boston Bruinsia edustanut maalivahti torjui yhteensä 80 laukausta, kun Bruins hävisi Chicago Blackhawksille numeroin 3-2.

Omalla joukkueella 104 laukausta vähemmän

Siinä, missä vastustajana ollut Litchfield/Dassel-Cokato Dragons pommitti kiekon kohti Brunsia siis 110 kertaa, onnistui Strom laukomaan ottelussa ainoastaan kuusi kertaa kohti maalia.

Tilannetta kuitenkin selittää se, että Brunsin lisäksi Stromissa pelaa ainoastaan 11 pelaajaa ja kaiken kukkuraksi kolmelle heistä jääkiekko on täysin uusi harrastus.

Artikkelin aiheesta kirjoittanut toimittaja Loren Nelson tiesi kertoa, että Brunsilla on ollut aiemmin lukiourallaan ainakin kolme ottelua, joissa hän on torjunut yli 60 laukausta. Joukkue ei siis ole missään nimessä taistelemassa menestyksestä, joten käytännössä ottaen 60 torjunnan illat ovat normaaleja Stromille.

Lisäksi samaista Dragons-joukkuetta vastaan, lähes päivälleen vuosi sitten, hän pysäytti 75 laukausta. Myös tuolloin loppulukemat olivat 12-0.