Calgary Flames isännöi viime yön NHL-kierroksella, joka piti sisällään ainoastaan kaksi ottelua, Minnesota Wildia.

Wild saapui otteluun ehkä hienoisena ennakkosuosikkina, mutta Flamesia se ei juurikaan kiinnostanut, joskin se joutui jo aikaisessa vaiheessa takaa-ajoasemaan, kun Chris Stewart vei vieraat 1-0-johtoon ajassa 03:50.

Mutta erän vanhetessa Flames otti ottelun paremmin haltuunsa, mikä konkretisoitui minuutin ja seitsemän sekunnin sisään syntyneiden kahden maalin muodossa: ensiksi Kris Versteeg osui Jyrki Jokipakan sekä Sean Monahanin syötöistä ja Mikael Backlund siirsi joukkueensa ylivoimalla, Matthew Tkachukin sekä Mark Giordanon esityöstä, johtoon.

Toisessa erässä ei maaleja nähty, mutta päätöserässä Wild tuli tasoihin. Kiekko päätyi joukkueen pyörityksen päätteeksi p-pisteiden väliin liikkuneelle Mikko Koivulle, joka napautti kiekon satavarmasti maaliin.

NHL

@NHL
Find the seam and rip it through. Mikko Koivu fires one through traffic to force #NHLOT in #MINvsCGY.

Ottelu eteni lopulta jatkoajan kautta voittolaukauksille. Niissä Flamesilta onnistuivat Versteeg sekä Monahan, ja kun Wildin ainoa onnistuja oli Jason Pominville, jäi täysi pistepotti Albertaan lukemin 3-2.

Ottelun, tai toisin sanoen Wildin, muista suomalaisista Erik Haula pelasi lähes 18 minuuttia ja hänen tehotilastokseen jäi -1. Mikael Granlundin peliaika oli puolestaan 18:49, tehotilaston ollessa +1.

Maalintekijänä ottelussa kunnostautunut Koivu on nyt nakuttanut viimeiseen kuuteen otteluun tehot 3+3.

Muut suomalaiset:

Yön toisessa ottelussa kohtasivat San Jose Sharks ja vierasjoukkue Montreal Canadiens. Isäntien Joonas Donskoilla (14:08) oli vaisu ottelu, sillä hän jäi tehopisteittä ja laukoi ottelussa vain kerran. Sen sijaan vieraiden Artturi Lehkonen (11:55) onnistui iskemään joukkueensa ainokaisen ylivoimalla, aivan ottelun loppuhetkillä. Sharks voitti ottelun 2-1.