Carolinassa nähtiin suomalaisittain varsin mielenkiintoinen kohtaaminen, kun vastakkain olivat vahvasti suomalaisedusteiset Hurricanes ja Florida Panthers.

Kaukalossa nähtiin siis kotijoukkue Hurricanesin osalta Sebastian Aho sekä Teuvo Teräväinen ja Panthersin puolella luistelivat puolestaan Aleksander Barkov ja Jussi Jokinen.

Ottelu jäi kuitenkin suomalaispelaajien osalta yhden miehen show’ksi, sillä nelikosta Barkov saalisti ottelussa kaksi syöttöpistettä, kun taas muut jäivät nolliin.

Panthers aloitti maalinteon reippaan viiden minuutin jälkeen, kun sensaatiomaista kautta pelaava Jonathan Marchessault naulasi ylivoimalla kauden 10:nnen maalinsa. Barkov toimi osumassa kakkossyöttäjänä.

Reipas neljä minuuttia myöhemmin peli oli jo 2-0, kun Barkov pelasi vastahyökkäyksessä kiekon Aaron Ekbladille ja tämän nopeasti lähtenyt laukaus pomppi lopulta Hurricanes-pelureista sisään. Ylipäätään avauserä oli vieraiden, sillä Panthers vei laukaukset nimiinsä peräti 16-9.

Toisessa erässä Panthers kuitenkin romahti, kun se päästi vajaaseen neljään minuuttiin kolme maalia. Ensiksi osui Viktor Stålberg, seuraavana Jeff Skinner ja lopulta Derek Ryan iski ylivoimalla ottelun voittomaalin.

Lisämaaleja ei enää nähty ja pisteet jäivät Carolinaan lukemin 3-2.

– Me annoimme heidän tulla sen viisiminuuttisen aikana mukaan peliin ja tehdä kolme isoa maalia. Se oli tietenkin pettymyksellistä, koska pelasimme 55 hyvää minuuttia, mutta se ei riittänyt, Panthersin päävalmentaja Gerard Gallant pohti seuran Twitter-kanavalla.

– Olemme puhuneet koko kauden ajan täyden 60-minuuttisen pelaamisesta ja tämä oli esimerkki siitä, kun nostat jalkaa kaasulta viideksi minuutiksi. Se maksoi meille tämän ottelun, Vincent Trocheck puolestaan analysoi pettyneenä.

Muut suomalaiset:

Hurricanesin ja Panthersin välisessä ottelussa Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen jäivät todella vähäiselle vastuulle, sillä Aho pelasi ainoastaan 13:55 ja Teräväinen vielä vähemmän (12:28). Kaksikosta Aho jäi teholukemaan -1 ja Teräväisen vastaava numero oli puolestaan +1. Myös Panthersin Jussi Jokinen jäi miinukselle yhden pykälän verran.

Bostonin illassa, tai paikallista aikaa päivässä, Tuukka Rask palasi yhden ottelun huilitauon jälkeen Bruinsin maalinsuulle. Hän torjui upeasti 30 laukausta 4-1-voitossa Tampa Bay Lightningista, mutta menetti ikävästi nollapelinsä vajaat kolme minuuttia ennen loppua. Vieraiden Valtteri Filppula jäi tehopisteittä.

Winnipeg Jets nappasi revanssin Nashville Predatorsista, kun se kylvetti tennesseeläisiä puhtaasti numeroin 3-0. Patrik Laine jäi jälleen ilman tehopisteitä ja ottelun ehdoton suomalaistähti oli yhtä vaille kaikki 22 laukausta torjunut Juuse Saros. Kaksi Jetsin osumista syntyi tyhjiin.

Edmonton Oilersin piina Arizona Coyotesia vastaan jatkui, kun ”aavikkolaiset” hakivat Albertan öljyiseltä puolelta 2-1-voiton. Oilersin Jesse Puljujärvi pelasi jälleen ykkösvitjassa Connor McDavidin rinnalla. Hän laukoi kolmesti, mutta jäi tällä kertaa tehopisteittä.

New York Rangers teki suomalaisvahti Antti Raannan iltapuhteen mahdottomaksi. 27-vuotias raumalainen teki kaikkensa, torjuen ottelussa 18 laukausta, mutta kun oma joukkue ei osunut edes ladon ovista sisään, niin voittaminen oli luokkaa ”mahdoton”. Senators haki vieraspisteet lukemin 2-0.