Nyt kun Las Vegasin joukkueella on nimi, heidän täytyy saada jalkeille kilpailukykyinen joukkue ensi kesänä järjestettävän laajennusdraftin kautta.

Draftissa Vegasin Golden Knights -joukkue saa valita jokaisesta 30 muusta NHL-joukkueesta yhden pelaajan. Muut joukkueet saavat suojata draftia varten joukkueesta joko seitsemän hyökkääjää ja kolme puolustajaa tai kahdeksan kenttäpelaajaa ja yhden maalivahdin.

Mutkikkaaksi tilanteen tekee osalle joukkueista se fakta, että kaikki ne pelaajat, joilla on sopimuksissaan siirrot estävä pykälä, pitää suojata automaattisesti.

McPhee asian ytimessä

Tämä avaa mahdollisuuden Golden Knightsille saada oikeasti muutama laatupelaaja joukkueeseen heti ensimmäisellä NHL-kaudellaan.

– Ennen draftia tulee olemaan massiivista pelaajien liikehdintää, joten viimeiset päätökset tehdään vasta juuri ennen draftia. Ymmärrämme, että joukkueet tekevät vaihtokauppoja, jottemme me saisi hyviä pelaajia. Muutama joukkue on silti niin hyvä syvyydeltään, että saamme pakosti hyviä pelaajia poimittua, Golden Knightsin GM George McPhee sanoo Sports Illustratedille.

McPhee myös toteaa, että Vegasiin ei oteta huonoja sopimuksia omaavia pelaajia, joista saattaisi tulla seuralle riippakiviä.

McPheen mainitsemasta pelaajien liikehdinnästä johtuen Golden Knightsin toimistolla suoritetaan joka kuukausi yksi isompi ”esivaraustilaisuus”, joissa kartoitetaan pelaajien suoritustasoa sekä pelaajien siirtymisen ja suojaamisen todennäköisyyksiä.

Toimiston väellä on myös tiettyjä pelaajia, joita he erityisesti pitävät silmällä ensi kesän suhteen. Jäämme odottamaan, mitä tulevaisuus tarjoaa Sin Cityn joukkueelle.