Chicago Blackhawks on menestynyt viime vuosina hyvin suunnitellun ja organisoidun joukkueen kanssa. On kärkisentteriksi Jonathan Toews, pistelingoksi Patrick Kane ja Artemi Panarin sekä poikkeuksellisen vahvaa kahden suunnan pelaamista laituriksi esittävä Marian Hossa.

Puolustusta johtaa isännän ottein Duncan Keith ja Brent Seabrook. Myös syvyyspuolustajat ovat ottaneet paikkansa ja hyökkäyksessä alempiin ketjuihin ollaan onnistuttu hankkimaan halvalla hyvää tavaraa. Joka vuosi tuntuu siltä, että uusi vastuunkantaja nousee esiin Blackhawksin kokoonpanosta.

Tänä vuonna tuo pelaaja näyttää olevan Artem Anisimov. Venäläissentteri on viime kaudesta lähtien pelannut Blackhawks-miehistössä ja otti paikkansa tähtien takana kakkosketjun keskellä.

Anisimov on ennen tätä kautta tehnyt pisteitä hieman alle 0.5 pisteen keskiarvolla ottelua kohden. Tällä kaudella hyökkääjä on 17 ottelussa nakuttanut tehot 8+10, joskin viimeiseen viiteen otteluun pisteitä on syntynyt kolme kappaletta.

Anisimov pelaa edelleen kakkosketjussa ja pääosin Panarinin ja Hossan kanssa. Itä-eurooppalaisten kemiat tuntuvat synkkaavan hyvin, sillä myös Hossa (10+6) ja Panarin (6+11) tekevät pisteitä lähes samaan tahtiin sentterinsä kanssa.

Anisimovin vire tuntuu olevan yllättävä myös joukkueen faneille sekä muulle NHL:ää seuraavalle väelle. Jatko näyttää kauanko lentokeli kestää.