Monet jääkiekon ystävät – riippumatta siitä, että mitä mieltä he Sidney Crosbysta ovat – kauhistelivat, että Pittsburgh Penguinsin kapteenin ura olisi pahimmillaan jopa katkolla.

Kun Sidney Crosby viimeksi kärsi aivotärähdyksestä, palasi hän aivan liian nopeasti takaisin tositoimiin. Se johti siihen, että häntä kohtasivat aivotärähdyksen jälkioireet, joiden myötä kanadalaissentteri oli lähes vuoden verran sivussa kaukalosta.

Crosby itse myönsi jälkioireista viimein selvittyään, että hän pelkäsi koko pelaajauransa olleen katkolla.

TORONTO, ON - SEPTEMBER 29: Sidney Crosby #87 of Team Canada celebrates with the trophy after his team defeated Team Europe for the World Cup of Hockey Championship during Game Two of the World Cup of Hockey final series at the Air Canada Centre on September 29, 2016 in Toronto, Canada. Team Canada defeated Team Europe 2-1. (Photo by Bruce Bennett/Getty Images)
Sidney Crosby oli pelikunnossa vielä syksyn World Cupissa. Hänen spekuloitiinkin kärsineen aivotärähdyksen kyseisessä turnauksessa, mutta #87 itse kiisti asian. Kuva: Getty Images

Kokemus tuo viisautta

Nykyisin 29-vuotias Crosby on kuitenkin vanhempi ja viisaampi kuin nelisen vuotta sitten. Hän nimittäin päätti ottaa tällä kertaa varman päälle, eikä hätäillä paluunsa kanssa kaukaloon.

Se osoitti oivaa kypsyyttä numerolta 87. Luonnollisesti hän olisi halunnut olla pelaajan tamineissa juhlistamassa vielä viime vuoden Stanley Cup -voittoa, kun kauden avausottelussa mestaruusviiri nostettiin kattoon. Ja itse asiassa hän olikin, mutta ei pelannut.

Pää oli kuitenkin täynnä järkeä ja kanadalaissentteri järkeili asian satavarmasti fiksusti: olen päässyt jo juhlimaan viime keväänä kyseistä voittoa ja haluan voittaa myös jatkossa, enkä ihmetellä jälkikäteen, että miksi ihmeessä menin maksamaan pahimmassa tapauksessa koko urani vain ja ainoastaan yhden pelin vuoksi.

Kuin ei olisi poissa ollutkaan

Crosby oli heti ensimmäisessä ottelussaan kuin ei olisi poissa ollutkaan. Hän pyrki alusta alkaen iskemään itsensä kiinni peliin laukomalla aina, kun mahdollisuus tuli. Yhteensä hänelle kirjattiinkin ottelussa neljä laukausta, kaksi taklausta ja peliaikaa yli 18 minuuttia.

Eivätkä laukaukset menneet hukkaan, nimittäin ajassa 33:41 Crosby heilutti ensimmäistä kertaa maaliverkkoja kuluvalla kaudella, kun hän tälläsi ylivoimalla joukkueensa 2-1-kavennuksen Florida Panthersia vastaan.

Penguins voitti ottelun lopulta 3-2, joten Crosbyn mukaantulo katkaisi samalla myös hieman heikomman aikajakson, joka oli tuottanut hallitsevalle mestarille viimeisten neljän ottelun aikana kolme tappiota.