Wayne Gretzky on hehkuttanut koko NHL:n alkukauden ajan sitä, miten hyvä pelaaja Edmonton Oilersin Connor McDavid hänen mukaansa on.

Viimeisimmät kommentit ylittävät kuitenkin kaikki aiemmat, sillä kaikkien aikojen pelaajana yleisesti ottaen pidetty #99 nosti McDavidin jopa itsensä edelle.

Gretzky oli saanut häntä haastatelleelle USA Todayn toimittajalle McDavidin olevan paras 19-vuotias jääkiekkoilija, jonka hän on koskaan nähnyt. Sen jälkeen kanadalaislegendalta kysyttiin ”Jopa sinua parempi?” ja vastaus tuli kuin apteekin hyllyltä.

– Todellakin. Connor on pelaaja, joka näkee jään poikkeuksellisen hyvin, hän on epäitsekäs sekä tekee hurjan määrän töitä joka vaihdossa.

”En ole koskaan nähnyt mitään sellaista”

Gretzkyltä löytyy myös vastaus siihen, että mikä erottaa McDavidin kaikista muista huippupelaajista.

– Syy sille, miksi erotan hänet kaikista muista pelaajista, on se, että hänellä on nopeuden suhteen ylimääräinen vaihde, jollaista en ole koskaan aiemmin nähnyt jääkiekkopelaajalla, Gretzky jatkaa hehkutustaan.

Nähtäväksi jää, että onko McDavidista jatkamaan nousuaan myös tulevaisuudessa, mutta hänen NHL-uran vakuuttavuutta ei voi kiistää.

Viime kaudella hän oli piste per peli -keskiarvolla mitattuna NHL:n kolmanneksi tehokkain pelaaja ja kuluvalla kaudella hän on iskenyt kuuteen otteluun tehot 4+5.

NHL:n pistepörssissä 19-vuotias Oilers-kapteeni majailee sijalla yksi.