Calgary Flames hankki kesällä uudeksi ykkösvahdikseen Brian Elliottin. Häneltä odotetaan paljon, mutta toistaiseksi kokeneesta kanadalaisvahdista ei ole ollut vastaamaan huutoon.

Viime ottelussa Elliottilta nähtiin kuitenkin vihdoin ja viimein myös Albertan suunnalla merkkejä siitä, mitä hänellä on uudelle joukkuelleen tarjota. Flames otti kauden toisen voittonsa, kun se kaatoi Chicago Blackhawksin jatkoajalla 3-2-lukemin, ja Elliott pysäytti ottelussa 30 laukausta.

CHICAGO, IL - APRIL 17: Brian Elliott #1 of the St. Louis Blues (L) gets a hug from teammate Scottie Upshall after a win against the Chicago Blackhawks  in Game Three of the Western Conference Quarterfinals during the 2016 NHL Stanley Cup Playoffs at the United Center on April 5, 2016 in Chicago, Illinois. The Blues defeated the Blackhawks 3-2. (Photo by Jonathan Daniel/Getty Images)
Brian Elliott oli vuosien ajan tuttu näky St. Louis Bluesin maalilla. Kuva: Getty Images

Nyt Elliottille tarjoutuukin loistava mahdollisuus rakentaa tuon Blackhawks-ottelun varaan. Hän nimittäin pääsee ensi yönä pelaamaan entisen kotiyleisönsä edessä, kun Flames matkaa St. Louis Bluesin vieraaksi.

Aikainen kulminaatiopiste

Vaikka kausi onkin ehtinyt vanhentua Flamesin osalta vasta seitsemän ottelun verran, on se maalivahdeille paljon. Näistä otteluista Elliott on aloittanut valtaosan, mutta hänestä ei ole vielä ollut kumoamaan joukkueen keskeisintä ongelmaa – maalivahtipeliä.

Maalivahtien kohdalla kaikki rakentuu kuitenkin enemmän kuin isosti itseluottamuksen varaan. Pääkoppa on nimittäin se yksittäinen seikka, jonka varaan kaikki rakentuu ja se myös erottaa esimerkiksi hyvän maalivahdin huippuvahdista.

Sikäli tätä voidaankin katsella 31-vuotiaalle Elliottille ikään kuin kauden 2016-17 osalta aikaisena kulminaatiopisteenä. Nimittäin voitto Blackhawksista oli jo maukas, mutta vielä maukkaampi olisi torjua pisteet entisen kotiyleisön edessä ja entisiltä joukkuekavereilta.

Kaksi näkökulmaa

Samalla tavalla tilannetta voidaan katsella myös toisesta näkökulmasta: mikäli Elliottista ei ole osoittamaan, että Blues teki typerän ratkaisun päästäessään hänet pois, saattaa kokenut kanadalainen luisua sille aivan alkukauden tasolleen.

Voittoa tokikaan Elliott ei pysty yksinään takaamaan, mutta kaikki edellytykset hän voi sille tarjota. Ja vaikka nyt sitten ne pisteet jäisivätkin ottamatta, niin oma huippupeli saattaisi kääntää koko Flamesin alkukauden positiiviseen suuntaan.