Kausi on todella nuori, joten siitä on vielä turha vetää sen suurempia johtopäätöksiä. Spekulointi on kuitenkin yksi mahtavimpia asioita, mitä NHL:ää tiiviisti seuraava voi tehdä, joten seuraavaksi luvassa hiukan sitä.

Montreal Canadiens heitti kesällä noppaa pelaajasta nimeltä Alexander Radulov.

Siis sellaisesta miehestä, jonka mieli on – ainakin historian saatossa – ailahdellut ajoittain pahastikin, ja joka on kaiken lisäksi kiekkoillut viimeiset vuodet Euroopan ykkössarjassa, KHL:ssä.

Jos Radulov olisi saapunut Montrealiin edullisella pahvilla, olisi tilanne luonnollisesti täysin eri, mutta koska Canadiens ojensi miehelle yksivuotisen sopimuksen, arvoltaan 5,75 miljoonaa dollaria, oli siinä todelliset riskinsä.

Ainakin tällä hetkellä (kyllä, kuuden ottelun jälkeen) vaikuttaa siltä, että tuo uhkapeli on onnistunut. Radulov on kerännyt pelaamissaan kamppailuissa tehot 2+3, eli hän on lähes piste per peli -tahdissa.

Komeiden tehojen lisäksi Radulov on myös yksi Canadiensin parhaita pelaajia, mitä tulee kiekonhallintaan. Venäläistähden corsi (53,5 %) on yksi kanadalaisseuran parhaita, ja myös corsia lähes täysin vastaava fenwick-tilasto on miehellä kunnossa, 55,1 %. Fenwick on corsin tapaan vetoihin liittyvä tilasto, mutta siinä ei huomioida blokattuja laukauksia.

Pepsin juonnit jääneet historiaan

Kaiken muun hyvän lisäksi Radulov on todistanut olevansa, ja ennen kaikkea haluavansa, olla ammattimainen jääkiekon pelaaja, joka asettaa joukkueen itsensä edelle. Tästä nähtiin todellisuudessa viitteitä jo hänen viimeisillä KHL-kausillaan, vaikkakin ajoittain tuli niitäkin hetkiä, kun vain kiehahti yli.

Löyhä esimerkki on viime yö, kun Radulov loihti Philadelphia Flyersia vastaan tehot 1+2, joiden lisäksi hän saalisti tililleen komeat viisi taklausta. Tulihan tilille myös yksi blokattu laukaus, mikä ei ole Radulovin kaltaiselle pelaajalle jokapäiväistä.

Tällä hetkellä siis todella vaikuttaa siltä, että vaikka Canadiensin GM Marc Bergevin sai paljon rapaa P.K. Subbanin kauppaamisesta, saa mies tästä ainakin osan anteeksi Radulovin hankkimisen myötä.

Kausi on kuitenkin pitkä ja mitä tahansa saattaa vielä tapahtua.